Pjerija Henri (©Shutterstock)
Pjerija Henri (©Shutterstock)

Zvanično: Veliko pojačanje za Kokoškova, Fener angažovao Henrija

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.06.21. | 14:26

Sjajni plejmejker Baskonije je novo pojačanje sastava iz Istanbula

Najavljivalo se, sada je i gotovo - Pjerija Henri je potpisao ugovor sa Fenerbahčeom. Amerikanac sa pasošem Senegala, kojeg ćemo gledati i na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Beogradu, potpisao je ugovor sa turskim klubom na godinu dana, uz opciju produžetka saradnje na još jednu sezonu.

Završila je uprava Fenera veliki posao. Posle Ismeta Akpinara, Marijala Šajoka i Devina Bukera, angažovan je i startni plejmejker. Henri će na mestu organizatora igre zameniti Lorenca Brauna, pošto je sa bivšim igračem Crvene zvezde prekinuta saradnja.

Izabrane vesti

Nije Fener mogao da pronađe mnogo bolje rešenje. Henri je posle sjajnih izdanja u Vitoriji skrenuo pažnju i NBA klubova. Pominjalo se da ga prati Minesota, te i da je na pragu madridskog Reala - završio je u Istanbulu.

Skrenuo je pažnju igrama u dresu Uniksa iz Kazanja, dobio je šansu u Fernando Bueasa areni da se dokaže na najvećoj sceni i to je uradio sa stilom. U sezoni za nama je beležio 10,5 poena i 7,3 asistencije po nastupu.

Njegovo angažovanje samo potvrđuje visoke ambicije kluba iz Ulker Sports arene. Igor Kokoškov je u debitantskoj sezoni imao silne probleme. Počelo je sa smanjenjem budžeta, potom su krenule i povrede, a na kraju je i virus korona sapleo istanbulski klub u plej-ofu Evrolige. Zato je uprava već posle poraza od Efesa u finalu turskog plej-ofa (0:3) krenula u sastavljanje novog tima. Zasad je obavila sjajan posao. Podsetimo i da je produžena saradnja sa Nandom De Kolom i Dajšonom Pjerom. Tandem De Kolo-Henri deluje zaista zastrašujuće.



tagovi

KK FenerbahčeFenerbahče BekoPjerija Henri

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara