Screenshot - twitter.com/FBBasketbol
Screenshot - twitter.com/FBBasketbol

Zvanično: Vilbekin potpisao na tri godine sa Fenerbahčeom

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.06.22. | 12:02

Sedmi najbolji strelac u istoriji Makabija se vratio u Istanbul

Juče se oprostio od Makabija, danas je predstavljen u Fenerbahčeu. Skoti Vilbekin je i zvanično novi član šampiona Turske. Parafirao je trogodišnju saradnju.

Posle četiri godine u Tel Avivu vratio se u Tursku, gde je sa Darušafakom svojevremeno osvojio i Evrokup. Tamošnji mediji su u najavi transfera istakli da je Fener dogovorio obeštećenje sa izraelskim klubom teško 1.200.000 evra, s ozbirom da je sjajni plejmejker bio vezan ugovorom.

Izabrane vesti

Fenerbahče je interesovanje za Vilbekina pokazao još u februaru, ali je Makabi odbio da pregovara. Sve se promenilo od odlaska Odeda Kataša na klupu Ponosa Izraela koji je dao dozvolu Amerikancu da napusti ekipu. Ovoga puta problem je bilo interesovanje Barselone. Prepoznao je Šarunas Jasikevičijus "ubicu" koji je neophodan njegovoj ekipi u 29-godišnjem košarkašu, ali je istanbulski klub odneo pobedu. Novi trener turskog šampiona Dimitris Itudis je insistirao na Vilbekinovom dolasku, tvrdi novinar Ismail Šenol.

Za četiri godine u Izraelu osvojio je tri titule, Kup i dva Viners kupa, a sa 1.801 poenom u dresu Makabija postao je sedmi strelac u istoriji kluba. Iza sebe je ostavio legende tima iz Tel Aviva poput Derika Šarpa, Nikole Vujčića i Devina Smita.

U sezoni za nama beležio je 15,4 poena, 4,1 asistenciju, 2,1 skok i 1,5 ukradenu loptu u Evroligi, kao i 13,3 poena, 3,8 asistencija, 2,2 skoka i 1,1 krađu u izraelskom prvenstvu. Nije ipak pomogao Makabiju da se domogne nijednog finala, pa je bio deo najgore takmičarske godine kluba u poslednjih 29 godina.

Skoti Vilbekin je treće pojačanje Fenerbahčea od odlaska Itudisa posle Džonatana Motlija i Sameta Gejika. Nove ugovore sa klubom potpisali su Ismet Akpinar i Melih Mahmatoglu, dok su klub napustili Jan Veseli, Danilo Bartel, Džehajv Flojd, Markel Starks, Ahmet Duverioglu i Pjerija Henri.

Flojd je u Galatasaraju, Starks u Darušafaki, Duverioglu u Bursi, dok je Henri otišao na kamp Vašington Vizarsa u nadi da bi mogao do NBA angažmana. Pomno ga prati i Real. Očekuje se da Jan Veseli karijeru nastavi u Barseloni.



tagovi

Skoti VilbekinKK Makabi Tel AvivKK FenerbahčeKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara