Noko (© KK Crvena zvezda)
Noko (© KK Crvena zvezda)

Zvezda: Aktiviran ugovor sa Lendrijem Nokom

Vreme čitanja: 1min | pet. 25.12.20. | 11:58

Kamerunac je zdrav, večeras na treningu

Dobila je Crvena zvezda novog trenera, dobila je i novog centra. Ili, kako su to formulisali klupski operativci aktivirala ugovor sa Lendrijem Nokom potpisan još letos, stopiran usled zdravstvenih problema nekadašnjeg košarkaša Albe.

Kako je Noko u međuvremenu dobio dozvolu da se bavi profresionalnim sportom, papiri su ponovo postali važeći, pa će se 26-godišnja „petica“ već u petak popodne staviti na raspolaganje novom šefu stručnog štaba, Dejanu Radonjiću.

Izabrane vesti

Crvena zvezda obaveštava javnost da je u petak ugovor sa Kameruncem Lendrijem Nnokom i zvanično ponovo aktiviran, pa će ovaj odlični centar u nastavku sezone i zvanično nositi dres crveno-belih“, istaknuto je zvaničnom saopšenju. „Noko je u prethodnom periodu na najprestižnijoj klinici u Sjedinjenim Američkim Državama „Mayo Clinic Rochester“ sanirao zdravstveni problem i posle detaljnih i rigoroznih pregleda dobio najeminentijih svetskih i domaćih lekara da se ponovo bavi profesionalnim sportom bez ikakvih ograničenja“.

Noko je poreklom iz Juandea, glavnog grada Kameruna, rođen je 9. aprila 1994, visok je 208 centimetara, težak 113 kilogama i trebalo bi da predstavlja ogromnu snagu Zvezde pod obručima.

Košarkom je počeo da se bavi u Sjedinjenim Američkim Državama, u srednjoj školi Modeverde na Floridi, studirao je koledž Klemson, bio je i član Detroit Pistonsa, a igrama u razvojnom timu Grand Rapids Drive izborio se i za titulu najboljeg defanzivca G lige.

U Evropi je nosio dresove italijanskog Pezara, turske Sakarije, nemačke Albe, s kojom je postao prvak države i učestvovao u Evroligi.


tagovi

Lendri NokoKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara