(©FIBA)
(©FIBA)

Zvezda dobila zver pod košem! Dončić sipao, Tobi pocepao Australiju i izbacio je sa Mundobasketa

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.09.23. | 16:02

Centar meč završio sa indeksom 33

Kada su pravljene prognoze, visoko su se kotirali Australijanci. Prognozirana im je medalja na Mundobasketu. Ali, od toga neće biti ništa! Udarilia je u zid, udarila je pod Zvezdinog gorostasa pod košem i neće dalje od druge faze.

Majk Tobi je pocepao Australiju u jednom od derbija druge faze Mundobasketa! Odigrao je savršen meč, sakupio 18 poena i 12 skokova, imao čak 33 indeksna poena i pokazao da će u novoj sezoni biti ozbiljan dodatak tima sa Malog Kalemegdana. Slovenci su uhvatili zalet, vezali petu pobedu i sa Nemačkom će igrati za prvo mesto u grupi – 91:80.

Izabrane vesti

Slovenija je moćno delovala u meču koji je Australiji odredio sudbinu. Tim Aleksandra Sekulića je, kao i Nemačka, otišao na 4-0, dok su kolo pre kraja Dante Egzum i saigrači, poput Gruzije, na 2-2. Ništa poslednje kolo neće promeniti, Slovenci i nemci će zajedno u četvrtfinale, jedino pitanje koje je otvoreno jeste ko sa koje pozicije.

Koliko je zapravo Australija bila nemoćna u derbiju najbolje govori podatak da nijednom nije vodila! Nije se previše oslanjala na šut za tri poena, naročito je nije ni služio, međutim, ni pod košem se visoki igrači nisu naigrali. Promašili su brdo šuteva sa poludistance i pride je bila potpuno nadigrana. Jer, u svim segmentima Slovenci su bili uspešniji: ubacili su više trojki, imali bolje procente za dva, više skokova i asistencija.

Dominantna je bila Slovenija, jedino joj je Džoš Gidi pravio probleme. Imao je 25 poena, osam skokova i četiri asistencije. Doduše, i čak šest izgubljenih lopti, ali jedino su on i Peti Mils (17 poena, osam skokova i tri asistencije) uspevali koliko-toliko da naprave problem evropskoj selekciji. Povremeno je i Dante Egzum kreirao za sebe i saigrače, punio sve kolone i dodao 13 poena, međutim, sve skupa bilo je nedovoljno da bi u završnici Slovenija bila uzdrmana.

U više navrata Slovenci su imali dvocifrenu prednost, ponajviše zahvaljujući novom igraču Crvene zvezde – Majku Tobiju. Neverovatan meč odigrao je u oba pravca, konstantno zadavao probleme Australijancima i uz Luku Dončića najviše razigravao. Pored 18 poena (drugi strelac tima) imao je i 12 skokova i pet asistenciju, jednu manje od prve zvezde tima. Dončić je meč završio sa 19 poena i sedam skokova, a veliki doprinos dali su i Klemen Prepelić (11 poena) i Gregor Hrovat (10 poena).

MUNDOBASKET, DRUGA FAZA

GRUPA K

Nemačka – Gruzija 100:73

/Lo 18 – Mamukelašvili 19/

Slovenija Australija 91:80

/Dončić 19 Gidi 25/



tagovi

MundobasketMundobasket 2023košarkaška reprezentacija Slovenijekošarkaška reprezentacija AustralijeMajk TobiLuka Dončić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara