Simonović (© AFP)
Simonović (© AFP)

Zvezda dovodi pojačanje iz NBA lige: Marko Simonović dobio otkaz u Čikagu i besplatno stiže na Mali Kalemegdan

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.07.23. | 01:07

Miško Ražnatović ga je pre samo nekoliko meseci poredio sa Džananom Musom

Sva je prilika da je Crvena zvezda osigurala treći potpis prilikom formiranja tima za narednu sezonu. Najpre je produžena saradnja sa Lukom Mitrovićem, potom je vraćen iz moskovskog CSKA Dejan Davidovac, a na Mali Kalemegdan će stići još jedan košarkaš na „ić“. Doduše, ne srpski, već crnogorski reprezentativac, pošto su se crveno-beli maltene dogovorili sa Markom Simonovićem.

Tu informaciju plasirao je Telegraf samo nekoliko minuta pošto su američki mediji objavili da je Čikago Buls otpustio mladog centra. Isti izvor navodi da će Simonović uskoro doputovati u Beograd kako bi potpisao ugovor, čime bi se realizovala velika Zvezdina želja u prethodnih nekoliko godina, ali se ranije dosad stekli uslovi da Marko stigne u tabor doskorašnjeg vlasnika pehara ABA lige. Sad jesu. I to bez obeštećenja, što znatno je znatno olakšalo poziciji crveno-belima i takvu priliku nisu hteli da propuste.

Izabrane vesti

Simonović je ovdašnjim ljubiteljima sporta ostao u sećanju dok je igrao za Megu, posle čega se otisnuo preko Atlantika i potpisao za Čikago. Za dve sezone skupio je svega 16 utakmica u NBA ligi, sedam u prvoj i devet i minuloj, minutaža mu je bila simbolična (3,4 minuta na parketu u proseku), ali je i procena da je napredovao u odnosu na period dok je igrao (samo) regionalnu i košarku u KLS ligi.

Osim toga, Čikago ga je slao na doškolovavanje u razvojni tim, pod nazivom Vindi Siti Buls. To iskustvo bi, takođe, trebalo da pomogne Marku da postane još bolji igrač.

Marko Simonović je bio sjajan u Džej ligi, bio je i u top pet Letnje lige, ali nije dobio minute u Čikagu. Ne znamo šta će se desiti, međutim, za bilo koji evropski tim on bio bio sjajno pojačanje, jer pokriva pozicije četvorke i petice. Tek su mu 24 godine i verujem da ćemo, ako se vrati u Evropu, što ne bismo želeli, videti novog Musu“, pričao je za grčki portal SDNA još u aprilu agent Miško Ražnatović, poredeći crnogorskog reprezentativca sa asom Reala, Džananom Musom.

U međuvremenu je Simonović igrao za reprezentaciju Crne Gore na minulom Prvenstvu Evrope, a očekuje se da bude u sastavu i na Mundobasketu, gde je ta selekcija u Grupi D, sa Egiptom, Meksikom i Litvanijom.

Što se Zvezde tiče, ako se najave obistine, Marko Simonović će biti drugi novajlija ovog leta. Svakako ne i poslednji, čeka se rasplet oko Miloša Teodosića, kao i pojačanja na pozicijama koje su pokrivali Luka Vildosa, Hasan Martin, Ben Bentil, dok je karijeru okončao Stefan Marković.


tagovi

Marko SimonovićČikagoČikago BulsABA ligaKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara