(©Reuters)
(©Reuters)

Zvezda Filadelfije ne odustaje od igranja na OI u Tokiju

Vreme čitanja: 1min | sub. 05.12.20. | 10:47

Novi kalendar NBA nije poremetio planove Bena Simonsa

Pandemija korona virusa odložila je mnogo toga, pa tako i Olimpijske igre u Tokiju, koje će biti 2021. godine. I to ne bi bio veliki problem za košarkaški turnir na najvećoj sportskoj smotri na svetu, da NBA nije revidirala kalendar za sezonu 2020-2021. Prema tom rasporedu regularni deo sezone završiće se 15. maja, a poslednja utakmica finala bila bi 22. jula, odnosno samo dva dana pre nego što se podbaci košarkaška lopta na turniru u Tokiju (24. juli - 8. avgust)

Takav plan NBA uveo je u dilemu mnoge NBA igrače da li da se pojave u Tokiju, ali ne i Bena Simonsa, zvezdu Filadefije, koji je i tokom proše sezone najvaljivao da želi u Tokio.

Izabrane vesti

"Da, želim da igram na Olimpijskim igrama. Želim da osvojim medalju, pa se nadam da će sve moći da se uklopi i da me posluži zdravlje", jasan je Simons što je izazvalo oduševljenje u Australiji koja na njegov povratak u nacionalni tim čeka punih sedam godina, još od Prvenstva Okeanije 2013. godine.

Još duže čeka na olimpijsku medalju koja im je u četiri navrata, 1988, 1996, 2000. i 2016. godine bila na dohvatu ruke. Ipak, Australijanci su svaki put zaustavljani u polufinalu, a potom i u borbi za bronzu. Uz to, četvrtfinale nisu promašili od 1972. godine zbog čega ih smatraju najuspešnijom zemljom koja nema medalju sa Igara.


tagovi

Ben SimonsAustralijaOlimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara