Nikola Topić, junior Crvene zvezde
Nikola Topić, junior Crvene zvezde

Zvezda i Mega MOZZART dobili specijalne pozivnice za juniorski turnir Evrolige

Vreme čitanja: 1min | pon. 25.04.22. | 10:56

Crveno-beli se nadaju da mogu da ponove uspeh iz 2014. godine

Crvena zvezda i Mega MOZZART biće predstavnici Srbije na završnom turniru juniorske Evrolige, zvanično je potvrđeno na sajtu elitnog košarkaškog takmičenja. Crveno-beli i Mega MOZZART su dobili specijalne pozivnice, pa će u Beogradu pokušati da naprave veliki uspeh i okite se titulom najboljeg mladog tima na Starom kontinentu. Klub sa Malog Kalemegdana je već jednom bio najbolji u Evropi, 2014. godine. Pored Zvezde i Mega MOZZARTA vajld kard dobio je i Makabi iz Tel Aviva.

Međutim, Crvena zvezda i Mega MOZZART imaće vrlo jaku konkurenciju. Sigurni učesnici finalnog turnira u Beogradu od 18. do 21. maja su francuski Asvel (najbolji u Beogradu), zatim Stelaazura Rim, pariski INSEP i Real Madrid. Osmi tim na završnom turniru u Beogradu činiće najbolji igrači ostalih timova koji su učestvovali na završnim turnirima, a trenirao ih je legendarni Vasilis Spanulis.

Izabrane vesti

Real Madrid je osvajač poslednje dve titule turnira „Next generation“, i ima jednak broj titula kao i juniorski tim CSKA iz Moskve. INSEP iz Pariza je bio najbolji 2010. i 2017. godine, dok je Crvena zvezda napravila ogroman uspeh 2014. godine kada je u finalu savladala Real Madrid. Mega MOZZART je dva puta bila finalista juniorskog turnira Evrolige.


tagovi

Nikola TopićAdidas next generation turnir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara