Janis Sferopulos (Foto: Starsport)
Janis Sferopulos (Foto: Starsport)

Zvezda i protiv Makabija bez Teodosića, Topića i Tompkinsa

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.03.24. | 14:38

"Znamo da nismo u dobroj poziciji na tabeli, ali svaki meč u Evroligi je bitan i zato želimo podršku navijača", rekao je Janis Sferopulos

Posle najubedljivijeg trijumfa u sezoni protiv Krke u 22. kolu ABA lige, košarkaši Crvene zvezde se ponovo okreću obavezama u Evroligi, gde će u okviru 29. runde ugostiti Makabi iz Tel Aviva u Štark Areni (četvrtak, 19.00).

Crveno-beli su u seriji od četiri poraza na evro-sceni i sa učinkom 10-18 su praktično otpisani u trci za mesta koja vode u plej-in. Ipak, jasno je da će izabranici Janisa Sferopulosa učiniti sve u svojoj moći da se u što boljem svetlu prikažu protiv šampiona Izraela.

Izabrane vesti

"Igramo protiv atletski odličnog tima, koji ima izuzetan napadački ritam i moramo da budemo veoma dobri u odbrani. U suprotnom ćemo imat probleme, jer lako mogu da dođu do poena zahvaljujući talentu i atleticizmu. Imaju mnogo igrača koji mogu da nam nanesu štetu i zato moramo generalno da budemo dobri, na svakoj poziciji, da ih branimo individualno i timski, pokušamo da zaustavimo njihovu igru. Što se tiče napada, moramo da budemo pametni, da čitamo šta rade u odbrani i da da budemo fokusirani, da igramo na pravi način. Očekujemo pomoć navijača, znamo da nismo u dobroj poziciji na tabeli, ali svaki meč u Evroligi je bitan i zato želimo podršku navijača", rekao je Sferopulos.

Ekipi i dalje ne mogu da pomognu Trej Tompkins, Miloš Teodosić i Nikola Topić.

"Još treniraju, neće igrati sutra. Ništa se nije promenilo od poslednje utakmice", dodao je grčki stručnjak.

Crveno-beli su u prvom delu sezone slavili 92:98 kao gosti u dvorani "Aleksandar Nikolić" protiv Ponosa Izraela, uz partiju sezone Teodosića koji je meč okončao sa dabl-dablom od 27 poena i 14 asistencija.

"Igramo protiv tima koji smo dobili u prvom delu sezone. Situacija je takva da plasman u plej-in nije u našim rukama, ali izgubili smo četiri vezane utakmice, želimo da se vratimo na pobednički put, da se još bolje upoznamo i unapredimo igru u napadu i odbrani pred plej-of ABA lige. Uz sve to, igramo kod kuće. Sve utakmice su nam važne, igramo pred našim navijačima, želimo pobedu i da napredujemo. Nećemo odustati. Ne zaslužujemo to mi, ne zaslužuju ni navijači", zaključio je Hanga.


tagovi

KK Crvena zvezdaKK Makabi Tel AvivJanis SferopulosMiloš TeodosićNikola TopićTrej TompkinsAdam Hanga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara