Zvezda ipak bez Perperoglua na poslednje ligaško gostovanje

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.03.19. | 09:58

Zadru gori pod nogama, kod Zvezde je bio najavljen najjači sastav, ali...

Poslednje ligaško gostovanje u ovosezonskom izdanju Jadranske lige košarkaši Crvene zvezde imaće u dvorani Krešimir Ćosić, gde će izaći na megdan Zadru (TV Arena sport, 17.00).

Utakmica sa Zadrom možda za crveno-bele neće imati takmičarski imperativ pošto su prvo mesto i prednost domaćeg terena unapred overeni, ali će gostovanje Zadru dobro doći za dodatno jačanje samopouzdanja pred finiš sezone i sve izvesniji okršaj s Partizanom u polufinalu. Impuls samopouzdanja stigao je posle trijumfa upravo nad večitim rivalom prošlog vikenda, a još dobrih vesti pristiglo je kada je Milan Tomić dobio potvrdu lekara da je povreda Ognjena Dobrića prošlost, te da je Majkl Odžo u punom ritmu. Mada je iz kluba bilo najavljivano da će Zvezda u Zadru igrati u najjačem sastavu, tokom dana je odlučeno da Stratos Perperoglu odmori, iako je spreman da bude u rosteru. Posle eliminacije iz Evrokupa stručni štab dobio je više prostora i vremena za uigravanje, ali i odmor igrača.
"Iako nemamo rezultatski imperativ, idemo u Zadar sa ambicijom da odigramo dobru utakmicu. Utakmica koju smo odigrali u prethodnom kolu pokazala je da nas nikakve kalkulacije ne interesuju, pristupamo svakom izazovu kao da je od rezultatskog značaja i tako će biti i u Zadru. Znamo da nas očekuje teška utakmica, u dobro poznatom ambijentu, protiv dobre ekipe koja je pokazala veliki kvalitet bez obzira na skraćeni roster", istakao je Milan Tomić.

Izabrane vesti

Ni Dejan Davidovac ne očekuje lako gostovanje, jer je svima jasno da je Zadru pobeda i te kako potrebna zbog tesne borbe za opstanak.
"Utakmica u Zadru biće prava prilika za nas da uhvatimo ritam za najvažnije utakmice koje nam predstoje. Naravno, tu mislim na plej-of koji nije daleko. Imamo taj luksuz da ne moramo da razmišljamo o poziciji na tabeli, ali to ne menja činjenicu da ćemo takmičarski pristupiti utakmici u Zadru. Nismo ekipa koja kalkuliše, a to smo već pokazali. Idemo sa željom da odigramo dobru utakmicu i pokušamo da ostvarimo još jednu pobedu", istakao je Davidovac.

Zadar se nalazi u nimalo prijatnoj situaciji. Protiv najboljeg tima Jadranske lige mora da traži pobedu za opstanak, a jedina nada za domaći sastav biće rasterećenost protivnika. Zadar bi pobedom nad Crvenom zvezdom praktično rešio pitanje opstanka, s obzirom da u ovom trenutku ima pobedu više od slovenačkog dvojca sa dna - Olimpije i Krke.
"Možemo očekivati dobru utakmicu. Smatram da je nivo igre podignut i da smo protiv teškog i zahtevnog protivnika odigrali dobro, što nam daje kapital da ovde, pred našom publikom i protiv još jačeg protivnika odigramo kvalitetno i tražimo svoju šansu. Mislim da nam taj sportski motiv mora biti glavna vodilja u ovoj utakmici. Moramo da mobilizujemo sve snage, koliko god protivnik bude zahtevan i bez obzira na to što ima čitav niz kvalitetnih igrača na svim pozicijama. Moramo tražiti odgovor i insistirati na svih 40 minuta da pronađemo naš put do pobede", poručio je trener Ante Nazor

Veliki podstrek za domaći sastav biće povratak jednog od najvažnijih igrača - Marija Litla. Amerikanac je bio suspendovan zbog nedozvoljenog odlaska u SAD i nije konkurisao za tim protiv Cibone, ali je u međuvremenu vraćen ekipnim treninzima pošto se izvinio saigračima i treneru, pa će biti u dvanaest protiv Crvene zvezde. 
"Obavljen je razgovor s Litlom, svestan je svog propusta i izvinio se treneru, zato je i vraćen u tim. Ipak, snosiće novčanu kaznu od strane kluba, ali ono najvažnije za je da će biti na raspolaganju", poručio je sportski direktor Zadra Branimir Longin.

Igrači Zadra pružili su odličnu borbu i dobro igrali protiv Cibone i Budućnosti, pa se sada nadaju da bi protiv crveno-belih mogli da odu i korak dalje. Ali, Zvezda se za sve pita. Inače ne bi imala samo jedan poraz iz dosadašnjih dvadeset utakmica. Potrebno je pumpati samopouzdanje za plej-of...

ABA LIGA - 21. kolo

Subota

17.00: (4,40) Zadar  (17,00)  Crvena zvezda (1,25) 
19.00:  (1,10) Partizan  (23,00)  Igokea (7,50) 
21.00:  (1,30) Cibona  (16,00)  Krka (3,90) 

Nedelja

17.00:  (3,50) Olimpija  (16,00)  Cedevita (1,35) 
19.00:  (1,30) Mornar  (16,00)  FMP (3,90) 

Ponedeljak

18.00:  (3,05) Mega Bemaks  (15,00)  Budućnost (1,45) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara