Zvezda merka zamenu za Perperoglua u Italiji

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.05.20. | 11:20

Kroje se planovi za narednu sezonu

Poslednje najave kažu da bi video sednica Skupštine ABA lige trebalo da se održi 27. maja i da će tada biti poznato da li će se takmičenje nastaviti ili ne, a bez obzira što je i dalje nepoznata sudbina ove sezone, na Malom Kalemegdanu se već kroje planovi za narednu.

Italijanski košarkaški novinar Luka D'Alesandro, sa vezama širom Evrope, tvrdi da Crvena zvezda merka pojačanje u Italiji. Tačnije Dinamo Sasariju. Radi se o Dvejnu Evansu kome je praktično istekla saradnja sa Sasarijem, s obzirom da se košarka u Italiji više neće igrati. Bar ne do jeseni...

Izabrane vesti

Dvejn Evans je krilni košarkaš, koji se po potrebi snalazi i na poziciji krilnog centra. Važi za solidnog napadača i defanzivca, a navodno njegova plata u Sasariju je u krugu od oko 200.000 evra. Plus-minus.

Ako Zvezda zaista merka Evansa, to vrlo verovatno znači da će svoj angažman na Malom Kalemegdanu da završi Stratos Perperoglu. Prekaljeni grčki as je ušao u pozne igračke godine, a poslednjih meseci imao je ozbiljnih problema sa povredama koje su ga odvojile od terena. Osim toga, Perperoglu je nedavno priznao da bi poslednju sezonu u karijeri voleo da odigra u Grčkoj, što bi vrlo lako mogla da bude ona s jeseni.

Evans je u dosadašnjoj karijeri nastupao za nemačke klubove Gladijators, Gizen, Ludvigzburg i Ulm, pre nego što je prošlog leta prešao u Sasari. Tokom sezone u Seriji A beležio je prosečno 14,1 poen na 38,8 odsto preciznosti iz igre i 25,6 odsto za tri poena, uz 1,8 asistencija i 7,1 uhvaćenu loptu.

U vezu sa Crvenom zvezdom se stidljivo dovodio i šuter Panatinaikosa Džimer Fredet, koji je trenutno u procesu raskida ugovora sa atinskim velikanom, kao i Jaka Blažič, koji ima još godinu dana ugovora sa Cedevitom Olimpijom.

Foto: ©Shutterstock


tagovi

Dvejn EvansDinamo Sasari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara