Detalj sa prve utakmice u sezoni između Crvene zvezde i FMP-a (Foto: Starsport)
Detalj sa prve utakmice u sezoni između Crvene zvezde i FMP-a (Foto: Starsport)

Zvezda na dve pobede do pol pozicije u plej-ofu

Vreme čitanja: 4min | pon. 11.04.22. | 09:01

Crveno-beli danas u 18 časova dočekujku FMP

Malo nedostaje Crvenoj zvezdi da sa prvog mesta ode u plej-of. Drži stvari u svojim rukama i dve pobede na poslednja četiri meča u ligaškom delu sezone obezbediće joj željenu poziciju. Na pola puta može da dođe već danas, jer od 18 časova u dvorani Aleksandar Nikolić dočekuje FMP Železnik.

Okončali su puleni Dejana Radonjića borbu u Evroligi. Nisu se domogli plej-ofa, ali mogu biti zadovoljni sa 14 ostvarenih trijumfa (kada se uračunaju i utakmice sa ruskim timovima) i devetim mestom. Sada se okreću cilju koji je postavljen kao primarni još na startu sezone - osvajanju ABA lige.

Izabrane vesti

Pretrpeli su samo dva poraza (Partizan i Igokea na strani) i sva je prilika da će sa čelne pozicije u doigravanje. Posle susreta sa Panterima gostuju Budućnosti (16. april, 21.00) i Borcu (20.04, 19.00), a tačku na prvu fazu prvenstva staviće 23. aprila protiv Igokee kod kuće. S ozbirom da imaju bolji učinak u međusobnim duelima sa Partizanom, pobedu, ali i tri utakmice manje, prilično je izvesno da će sa vrha gledati na konkurenciju kada se podvuče crta pred plej-of.

FMP s druge strane predstavlja najprijatnije iznenađenje regionalnog šampionata. Predvođen najmlađim trenerom u ligi Nenadom Stefanovićem mimo svih očekivanja i najava domogao se plasmana u doigravanje. Teško će se pomeriti sa šeste pozicije, ali poslednja dva meča u ligaškom delu može da iskoristi na pravi način i kroz duele sa Zvezdom i Cedevitom Olimpijom (22. april, 21.00) napravi uvertiru za najveći izazov u sezoni.

Nema ipak puno uspeha u okršajima sa crveno-belima, koji su u seriji od 29 vezanih pobeda u međusobnim duelima. U prvom delu sezone Radonjićeva četa se prošetala kroz Železnik (98:74).

Ipak, imaće gosti veliki motiv, da se odmere sa timom iz Evrolige i još jednom pokažu da se nisu slučajno našli u šest najboljih.

"Čeka nas najzahtevniji i najteži meč u dosadašnjem delu prvenstva s obzirom da igramo sa aktuelnim šampionom ABA lige i jedinim predstavnikom regiona u Evroligi. Za nas je ovo dobra utakmica iz dva razloga. Prvo da bismo videli kako ćemo se snaći u okolnostima kada u četiri dana imamo dve jake utakmice, kakva je bila ona u petak i kakva će biti ona sutra. Interesuje me da vidim reakciju igrača i kako možemo da iznesemo to energetski. Drugi razlog je što želimo da vidimo u odnosu na prvi meč sa Crvenom zvezdom, gde smo imali određene periode dobre igre, ali smo i vrlo brzo pali i videli da ne sme da bude bilo kakvih perioda praznog hoda. Želimo da vidimo da li možemo da produžimo momente dobre igre i da probamo da budemo konkurentni što je duže moguće. Očekujem dobru utakmicu i nadam se dobroj predstavi mojih momaka", rekao je trener FMP-a Nenad Stefanović.

Krajem minule sedmice Panteri su bili na pragu novog iznenađenja. Odigrali su sjajno protiv Budućnosti kod kuće, ali ih je sa zvukom sirene ipak srušio Džastin Kobs. Još jedan sjajan meč u dresu tima iz Železnika odigrao je Brajs Džons i protiv jednog od najboljih timova u regionu postigao 23 poena uz devet asistencija i zabeležio indeks 28.

"Posle veoma teške utakmice protiv Budućnosti na domaćem terenu i poraza u neizvesnoj završnici, očekuje nas još jedna jaka utakmica protiv Crvene zvezde, ekipe koja je jedan od glavnih favorita za osvajanje ABA lige. To je ekipa sastavljena od iskusnih i pre svega dobrih igrača, predvođena od strane vrhunskog trenera kao što je Dejan Radonjić. Znamo da igraju fizički čvrsto, agresivno i moraćemo da ih odgovorimo u tim segmentima ako želimo da odigramo dobru utakmicu i da napravimo iznenađenje. Mi smo naše ciljeve za ovu sezonu ispunili ali nećemo se time zadovoljiti već ćemo pokušati da pobedimo u svakoj utakmici do kraja i pokažemo svima da smo zasluženo u plej-ofu", rekao je kapiten tima Marko Radonjić pred današnji meč.

Duel Pantera sa Podgoričanima poslužio je kao opomena za Dejana Radonjića, koji ističe da njegovoj ekipi neće biti lako da opravda ulogu favorita.

"Ekipa FMPa je mnogo puta ove sezone pokazala da može da parira svim ekipama u ligi. Sa naše strane, potrebno je da zadržimo nivo koncentracije i uprkos izuzetno teškom rasporedu imamo potrebnu energiju da opravdamo ulogu favorita u ovoj utakmici", rekao je crnogorski stručnjak koji ponovo neće moći da računa na kapitena Branka Lazića i centra Majka Cirbesa.

Pun hvale za ekipu iz Železnika je i Ognjen Kuzmić.

"Očekuje nas meč sa ekipom FMP koja je odigrala jako dobro dosadašnje mečeve i namučila praktično sve favorite za najviši plasman. Mladi su uz pomoć nekoliko iskusnijih igrača, igraju dobro i sa mnogo energije. Učesnici su plej ofa što govori o njihovom učinku i kvalitetu. Završili smo Evroligu na pravi način, imali smo dva dana da se pripremimo za ovaj meč koji je vrlo važan za nas. Ulazimo u finiš i seriju od 4 utakmice u narednih 13 dana u regionalnom takmičenju i ovaj prvi u nizu moramo da odigramo sa mnogo energije", rekao je centar Zvezde.

ABA LIGA - 26. KOLO

PETAK

Split - Zadar 80:92

/Kovačević 24 - Karter 15/

SUBOTA

19.00 Mornar - Studentski centar 82:88

/Jeremić 23 - Kamenjaš 25/

NEDELJA

Mega Mozzart - Partizan 68:97

/Simanić 19 - Panter 16/

Igokea - Krka 108:81

/Ilić 31 - Stavrov 25/

Cedevita Olimpija - Cibona 80:84

/Dragić 21 - Branković 20/

PONEDELJAK

18.00 Crvena zvezda - FMP (kvote)

21.00 Budućnost - Borac (kvote)



tagovi

KK Crvena zvezdaFMPFMP ŽeleznikDejan RadonjićOgnjen KuzmićNenad StefanovićBrajs Džons

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara