Navijači Crvene zvezde (Foto: MN Press)
Navijači Crvene zvezde (Foto: MN Press)

Zvezda neće imati podršku u Milanu, navijačima zabranjen ulazak u Mediolanum Forum

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.12.23. | 16:09

Italijani zabranili prodaju karata pristalicama Crvene zvezde i ograničili je samo na lokalno stanovništvo

Košarkaši Crvene zvezde gostovaće 11. januara Olimpiji Milano u okviru 21. kola Evrolige, a iako su naši timovi navikli na veliku podršku navijača iz Srbije u Prestonici mode, ovoga puta će im biti zabranjen ulaz. Kako navode italijanski mediji, pristalicama crveno-belih neće biti dozvoljeno da uđu u dvoranu, kako bi se smanjio rizik od sukoba sa italijanskim navijačima.

Izabrane vesti

"Kako bismo zaštitili javni red i bezbednost, doneli smo odluku koja odmah stupa na snagu, da se zabrani prodaja ulaznica za navijače Crvene zvezde iz Beograda i da mogućnost kupovine propusnica bude dozvoljena samo stanovnicima regiona Lombardija. Ulaznice će biti štampane samo uz lične podatke kupca", stojio u zvaničnom saopštenju prefekture Milana.

Kao razlog se navode tenzije između navijača Crvene zvezde i Rome, jer se smatra da bi Italiji mogli da naprave sačekušu gostima iz Srbije. Ističe se da je sve počelo 4. februara, kada su posle prethodne utakmice Olimpije i Zvezde pristalice srpskog kluba navodno napale navijače rimskog kluba po okončanju utakmice između Rome i Empolija, ukrali im zastavu i potom je zapalili u Beogradu.

Do incidenta je došlo i u Bolonji, kada su pristalice kluba iz Večnog rada napale nekolicinu srpskih studenata pred okršaj Virtusa i Crvene zvezde. Navodno su Rimljani hteli da se obračunaju i u Bernu, pred susret fudbalera crveno-belih u Ligi šampiona protiv Jang Bojsa, ali im je zabranjen ulazak u Švajcarsku.

Dakle, Zvezda neće imati podršku sa tribina u Mediolanum Forumu, pa navijači neće moći da pozdrave i doskorašnjeg prvotimca crveno-belih Šabaza Nejpira, koji se vratio u Milano i već na povratničkom debiju bio najbolji pojedinac u ekipi Etorea Mesine.


tagovi

KK Crvena zvezdaOlimpija Milano

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara