(Star sport)
(Star sport)

Da ga čovek pita što ovako nije u Zvezdi: Šabaz Nejpir odmah podigao Milano na noge

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.12.23. | 13:53

Plejmejker najefikasniji u ubedljivoj pobedi nad Kremonom

Odavno utakmica nekog košarkaša po napuštanju Srbije nije privukla pažnju kao povratnički debi Šabaza Nejpira za Olimpiju. U redovnim okolnostima duel 13. kola prvenstva Italije, u kom je milanski sastav opravdao status favorita protiv Kremone bi prošao skoro neopaženo, ali sa Amerikancem na parketu dobio je dimenziju.

I upravo je doskoršanji član Crvene zvezde, samo nekoliko dana po odlasku iz Beograda, demonstrirao da će ponovo biti jedan od uticajnijih u ekipi Etorea Mesine. Verovatno podstknut svime što se dešavalo, a naročito što je opet u Mediolanum forumu, Nejpir je preuzeo dirigentsku palicu i vodio ekipu ka slavlju 75:51.

Izabrane vesti

Nejpir je odigrao jednu od boljih utakmica sezone. Što i nije bilo tako teško, jer za vreme boravka na Malom Kalemegdanu nije pokazao bogzna šta. Bilo je dobrih partija tu i tamo, međutim, čim je opet stigao na Apenine Šabaz je pokazao šta može. Postigao je 16 poena i bio najefikasnji pojedinac pobedničkog sastava. Tih 16 autorizovao je tako što je postigao po tri trojke (pet šutnuo) i dvojke (bez promašaja za dva) i dodao jedan sa linije slobodnih bacavanja (iz dva pokušaja). Njegov indeks korisnosti je narastao na 26 što jasno sugeriše da bi mogao da bude jedan od lidera tima. Kao i do letos.

Drugi projektovani lider, Nikola Mirotić je i dalje povređen, te se osim Šabaza Nejpira kao bitan faktor nametnuo Davon Hol, postigavši 14 poena, dok je Nikolo Meli dodao devet, a Jonas Fojtman dopirneo sa osam skokova.

Olimpija je skoro sve vreme vodila i nijednom trenutka slavlje nije dovedeno pod upitnik, pokazala je veliku ozbiljnost u završnoj četvrtini kad je sve bilo rešeno tako što je svela protivnika na svega četiri poena.

U poraženom sastavu istakao se Vejn Mekalo, postigavši 21 poen, od čega čak pet trojki.



 


tagovi

Šabaz NejpirŠabaz NepijerOlimpija Milano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara