Zvezda otputovala u Kaunas bez kapitena, pobeda na Kipru nije sve pokazala

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.10.23. | 15:35

Duško Ivanović ne računa na lakše povređenog Branka Lazića

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u Kaunas, gde ih u petak od 19 časova u Žalgirio areni očekuje meč 2. kola Evrolige protiv domaćeg Žalgirisa.

Duško Ivanović na put nije poveo kapitena Branka Lazića, koji je lakše povređen, dok su svi ostali porpuno spremni.

Izabrane vesti

Crveno-beli žele pobedu u 15. međusobnom duelu dva tima, iako su svesni da se radi o jednom od najtežih gostovanja i najnezgodnijih protivnika u elitnom takmičenju. To potvrđuje i međusobni odnos koji kaže da je Žalgiris slavio devet puta u dosadašnjim okršajima, a crveno-beli u pet navrata.

"Žalgiris je već dugo godina ekipa koja je pokazala da je jedan od najtežih protivnika naročito kad igraju kući. Igraju izuzetno čvrsto, izuzetno disciplinovano i sa velikim strpljenjem, uz to imaju ekipu koja dugi niz godina igra skupa i izvanredno su uigrani. Mi gledamo nas, hoćemo da nastavimo u ritmu u kojem smo do sada bili", rekao je Duško Ivanović.

Crvena zvezda je pobedila u prijateljskom meču na Kipru.

"Neće to biti razlika, nismo bili komplenti tada, nisu ni oni, nije se sve pokazalo. Sigurno će sada biti potpuno različita utakmica. Neki detalji sa tog meča možda mogu da nam pomognu", dodao je strateg crveno-belih.

Izuzetno zgusnut raspored koji čeka ekipe u narednom periodu. Crveno-bele odmah nakon ovog meča očekuje gostovanje u Čačku (nedjelja 18h), pa prvo duplo kolo Evrolige i utakmice sa Monakom (sreda 20h) kao i gostovanje u Bolonji (petak 20.30 časova).

"Igramo protiv dobre ekipe koja je dugo zajedno, fizički su mnogo dominantni, igrali smo nedavno sa njima na Kipru, očekujem fizički pre svega zahtevnu utakmicu. Idemo spremni, mislim da smo u dobrom ritmu, znamo da imaju veliku podršku svojih navijača. Idemo da pobedimo utakmicu, daćemo sve od sebe, pa ćemo videti", rekao je Dejan Davidovac.




tagovi

Duško IvanovićBranko Lazić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara