Jago dos Santos i Nikola Topić (©ABA liga)
Jago dos Santos i Nikola Topić (©ABA liga)

Zvezda pokazala najlepše lice i bez muke prešla preko Podgorice

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.04.24. | 20:22

Crveno-beli nisu dozvolili novu dramu savladavši u revanšu četvrtfinalnog dvoboja ubedljivo ekipu SC Derbija (77:92). Protivnik u polufinalu je Mega

Pre sedam dana su se crveno-beli u beogradskoj Areni protiv SC Derbija znojili od muke, dok su sada cvrkutali od zadovoljstva. Košarkaši Crvene zvezde nisu dopustili da se još jednom igraju sa živcima svojih navijača te su dominantnom partijom u revanšu četvrtfinalnog duela plej-ofa ABA lige preslišali crnogorskog predstavnika rezultatom 77:92 i tako obezbedili plasman u polufinale gde će za protivnika imati ekipu Mege. Drugi par kostura čine Partizan i Budućnost.

Kao nebo i zemlja su izdanja crveno-belih u ovom i prošlom duelu. Kao da se ne radi o dva ista tima. Konačno su zaličili na ekipu sa šampionskim aspiracijama, ona koji je ligaški deo šampionata završila na liderskom mestu. I ona čiji kvalitet daleko premašuje protivnikove kvalitete. U moru raspoloženih igrača nešto raspoloženiji su bili Jago dos Santos sa 17, Nemanja Nedović sa 13 i Rokas Gedraitis sa 12 poena.

Izabrane vesti

Nisu poštovaoci košarke u Podgorici bili previše zainteresovani što je u njihov grad došao šestostruki šampion Jadrana i evroligaški tim. Tribine "Morače" bile su uvredljivo prazne. To nek ide na njihov račun pošto su svi oni prisutni mogli štošta da vide. Najviše u režiji crveno-belih koji su sa drastično drugačijim stavom pristupili ovom duelu, očigledno nešto naučivši iz prošlog.

Odmah po prvom podbacivanju su momci Janisa Sferopulosa zagospodarili terenom, i preuzeli ulogu onoga koji treba za sve da se pita. Dosta su se igrali sa ugledom kluba u prethodnom periodu počevši od debakla od Efesa na zatvaranju elitnog evropskog takmičenja pa do skromne partije na otvaranju plej-ofa ABA lige.

Serijom 0:6 su započeli susret, a prednost su samo dizali kako je utakmica prolazila da bi na veliki odmor otišli sa plus 23 poena razlike (34:57) čime su praktično završili posao. Ni izostanak Adama Hange koji je završio sezonu nije delovalo da je uticao ekipu. Štaviše, možda joj je dao još veću snagu. Najviše Nedoviću i Gedraitisu koji su bili posebno razigrani u prvih 20 minuta. Sa samo jednim promašejem i 13 poena na svom kontu je Nedović otišao put svlačionice, dok je poen manje uknjižio litvanski šuter. Ali, šut nije slušao samo njih dvojicu, već i Teodosića i Dos Santosa koji su takođe pogađali sa distance. Trojku je iz prvog upućenog šuta posle skoro četiri meseca pauze pogodio i Nikola Topić. Mladi plejmejker crveno-belih se napokon oporavio od povrede kolena i dobio dozirane minute u večerašnjem meču za radost svih u taboru srpskog predstavnika.

Nije domaćin nikako uspevao da odgovori razigranom rivalu. Sve što je pokušao se pokazalo kao uzaludnim. Uz mnogo bolje raspoloženje u šutu, crveno-beli su kontrolisali i dešavanja pod reketom gde su naizmenično svoju nadmoć demonstrirali Bolomboj i Mitrović. Ma, gotovo svi igrači kod Beograđana su bili raspoloženi o čemu svedoči i podatak da su se do kraja svi upisali u strelce (sem Tobija koji nije odigrao ni sekund).

Nisu se stvari ni za milimetar menjale u nastavku. Osim Topića, dobijene minute da uhvati ritam je iskoristio i Trej Tompkins ostvarivši najbolju partiju od dolaska u klub. Jedino što je pokvarilo kompletan utisak jeste isključenje Nedovića sredinom trećeg kvaratala zbog druge nesportske greške. Međutim i bez njegove pomoći Zvezda je bez ikakvih trzavica zatvorila seriju posle dva meča i time napravila prvi korak ka povratku jadranske krune.

Sledeći će biti dosta teži, mada je i ovaj bio (ne)očekivano komplikovan.

SC DERBI - C. ZVEZDA 77:92

12:29, 22:27, 20:21, 23:14

Dvorana: "Morača"

Gledalaca: 1.245

Sudije: Saša Pukl, Sašo Petek, Josip Radojković

SC DERBI: Bogavac 10, Pavlićević 13, Vučeljić 2, Hadžibegović 2, Baćović 6, Ivišić 4 (5sk.), Dokins, Drobnjak 8, Drežnjak 19, Todorović, Kapusta 6, Mirković 7 (6sk.)

C. ZVEZDA: Smart 5, Teodosić 6, Tompkins 11 (5sk.), Davidovac, Mitrović 6, Lazić 2, Tobi, Bolomboj 7 (5sk.), Nedović 13, Gedraitis 12, Topić 8, Dos Santos 17


tagovi

KK Crvena zvezdaStudentski centarABA ligaplej-of ABA lige

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara