Zvezda ponovo domaćin juniorskog turnira Evrolige, a tu je i Dubai

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.12.23. | 13:27

Određeni domaćini ANGT turnira za tekuću sezonu

Crvena zvezda će po 16. put održati turnir juniorske Evrolige (ANGT) u Boegradu i to nije ništa novo. Crveno-beli su redovan učesnik ovih turnira i ponovo će ugostiti neke od najboljim mladih igrača na kontinentu, od 1. do 3. marta, ali zato je istoriju ispisao Dubai. Naime, jedan od kvalifikacionih turnira će se održati i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Jasan korak ka uključivanju projekta sa istoka u evroligaške vode.

Dubai je sa Falkons Akademijom učestvovao i u prvoj fazi juniorske ABA lige, mada nije izborio plasman na Fajnal for. Sada je napravio iskorak i biće domaćin ANGT-a od 22. do 24. marta. Mečevi će se igrati u Koka-kola Areni, sa kapacitetom od 17.000 mesta.

Izabrane vesti

Što se tiče ostalih turnira, domaćini će prvi put biti i Pariz i Podgorica. Uključivanje glavnog grada francuske možda je još jedan pokazatelj u kojem smeru idu planovi elitnog takmičenja, s ozbirom da se već neko vreme govori o želji širenja na Grad svetlosti.

Turnir u Francuskoj organizovaće kompanija "Adidas", košarkaški klub Pariz i striming platforma "SKWEEK" od 29. do 31. marta, dok će Studentski centar biti domaćin od 26. do 28. januara u Podgorici.

Kako bilo, format ostaje isti. Osam timova će učestovati na svakom turniru, a jedan od njih će uvek biti Next Generation tim, koji će kao i prošle sezone sa klupe predvoditi Peteri Koponen. Pobednici turnira plasiraće se na završnicu, koja će se održati paralelno sa Fajnal forom Evrolige u Berlinu, dok će uz domaćina, preostala tri učesnika biti određena vajld kartama. Promena je samo u tome što Next Generation tim neće učestvovati na Fajnal ejtu u glavnom gradu Nemačke.


tagovi

Adidas next generation turnirANGTEvroligaJuniorska EvroligaKK Crvena zvezdaStudentski centarDubaiKK ParizPariz

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara