Matijas Lesor (© Star Sport)
Matijas Lesor (© Star Sport)

Zvezda se ugasila bez Kampaca, Partizan Mozzart Bet od minus 20 do velikog slavlja i prvog mesta

Vreme čitanja: 5min | pon. 13.03.23. | 22:42

Dugo će pamtiti dešavanja u Štark Areni. Crvena zvezda je u prvom poluvremenu imala 20 poena prednosti, ali onda preokret koji će se dugo pamtiti u klubu iz Humske

 Kada je Fakundo Kampaco zaplesao u prvom poluvremenu i sa 21 poenom zaledio prepunu Štar arenu, malo koji navijač Partizan Mozzart Beta je verovao u preokret u derbiju koji je otvarao vrata prvom mestu na tabeli ABA lige. Izgledala je crno-bela ekipa razbijeno, potpuno poraženo je otišla na odmor gde se očigledno probudilo nešto što je falilo u svim derbijima protiv Zvezde, inat, želja za beskmpromisnom borbom... e upravo je imao klub iz Humske u drugom poluvremenu kada je istinski rasturio Crvenu zvezdu i na kraju slavio 92:81.

Igrači Crvene zvezde mogu samo da se zapitaju zašto im se već drugi put za pet dana dešava da ne izgledaju kao tim u drugom poluvremenu dok protivnik grize za svaku loptu. Crveno-beli će morati pošteno da se pogledaju u ogledalo, dok crno-beli su sada sebi dokazali da mogu da pobede večitog rivala čak i kada sve izgleda beznadežno, nešto što do sada u Obradovićevoj eri nije viđeno.

Izabrane vesti

Kada se bude analizirala utakmica, prvo što upada u oči je učinak Fakunda Kampaca. Prvo poluvreme za anale i 21 postignut poen, a onda drugo za zaborav. Ostao je na kraju na 21 poenu. Na drugoj strani, Matijas Lesor je bio oličenje svega što je crno-bela ekipa uradila. Francuz se borio, nije padao ni u momentima kada je promašivao slobodna bacanja, a šutnuo je čak 21. Pogodio je 15. Utakmicu je okončao sa 27 poena i osam skokova. Zek Ledej ga je pratio sa 17 poena, Dante Egzum je imao 15.

--- 21. kolo ABA lige ---

PARTIZAN MOZZART BET - CRVENA ZVEZDA 92:81 (13:24, 21:24, 29:18, 29:15)

Štark arena, Novi Beograd.

Gledalaca: 17.124;

Sudije: Tomislav Hordov, Milan Nedović, Luka Kardum.

PARTIZAN MOZZART BET: Vukčević -, Ledej 17, Avramović 6, Panter 9, Smailagić 4, Papapetru 2, Egzum 15, Naneli 5 (5sk, 4as), Lesor 27 (8sk), Trifunović -, Anđušić -, Madar 7 (5as).

CRVENA ZVEZDA: Vildoza 8 (4as), Lazarević 5, Kampaco 21 (5as, 4sk), Mitrović 17, Martin 5 (6sk), Dobrić 3, Ivanović 2, Nedović -, Marković 3, Kuzmić -, Petrušev 7, Bentil 10 (5sk).

--------------------------------------

Znaju već svi kako je izgledala utakmica Zvezde u Atini kada se Kampaco nije upisao u listu strelaca. Argentinac nije ličio na sebe, ali na derbiju... potpuno drugačija priča. Video se odmah da je naoštren da od prvog minuta napadne koš crno-belih i baš je to uradio. Bez obzira ko ga je čuvao, omaleni Argentinac je radio šta je poželeo u uvodnoj četvrtini. Nanizao je 11 poena za manje od sedam minuta za dvocifrenu prednost 17:6. Partizan je sa druge strane izgledao kao da igra sa tegovima na nogama, uvek su bili korak iza protivnika, dok se napad isključivo zasnivao na dalekometnom šutu koji nije fukcionisao, a kada je Kamaco izašao iz igre, Ben Bentil je imao verovatno najbolju rolu u poslednjih nekoliko meseci sa osam poena i pet skokova. Pa kada se sve sabere gosti su imali sjajnih 11 poena prednosti posle prve četvrtine (24:13.)

Šta god da je ekipa Željka Obradovića pokušavala završavalo bi se neuspešno, čak i u momentima kada su odigrali sjajnu odbranu bivali su kažnjeni od strane Crvene zvezde, a ponovo je glavni akter bio Kampaco. Argentinac je nastavio da rešeta, a dve čudesne trojke preku ruke su utišale čak i groboglasne navijače Partizana.

Zavladao je muk u dvorani kada je na semaforu stajalo 28:48. Uz to uočljiva je bila taktika Zvezde da faulira Matijasa Lesora koji je bio vidno nervozan. Šutnuo je čak 16 slobodnih bacanja u prvom poluvremenu, promašio je šest. Da se crno-beli u finišu poluvremena trgli Zvezda bi verovatno pobegla na nedostižnu prednost, ali su Panter, Lesor i Papapetru napravili 6:0 seriju koja je ponovo razgalamila publiku, ali je Zvezda mirno otišla na odmor sa velikih 16 poena prednosti (48:34).

E sada se postavlja večito pitanje, šta se dogodilo na poluvremenu u svlačionici Partizana? Ostaće to verovatno samo između Željka Obradovića i igrača jer je u trećoj četvrtina izašla neka druga ekipa na parket. Gladna, besna, i želja borbe. Izleteli su na parket kao furja. Iz minuta u minut topila se Zvezdina prednost, nisu pomagale ni trojke Voldoze, jednostavno... bio je to period Partizana. Matijas Lesor i Kevin Panter su bili u centru pažnje. Posebno posle serije poena kada je razlika spala ispod 10.

Tada je prepuna dvorana navijača Partizana poskakala. Počelo je da se veruje da je preokret moguć. Trener Ivanović je u tim momentima na sve načine pokušavao da trgne ekipu, ali u tome mu je odmogao Nebojša Ilić koji je dobio tehničku grešku koja je samo produžila seriju crno-belih koju je krunisao Jam Madar trojkom sa zvukom sirene posle ukradene lopte.

Sve je bilo otvoreno pred ulazak u poslednjih 10 minuta.

Tenzije su u tim momentima bile na maksimumu, posebno kod Lesora koji je žestokim zakucavanjem smanjio na 66:65, ali odmah posle toga je ušao u sukob sa Petruševim, čak je izgledalo da je spreman da se potuče, ali veći incident je sprečen. Videla se tada velika razlika u energiji, Zvezda kao da je bila bez benzina u rezervoaru, dok je Partizan ubacio u maksimalnu brzinu. Trojka Ledeja, je donela preokret, a igračima Zvezde kao da je krenuo da se priviđa scenario koji ih je zadesio prošle nedelje u Atini protiv Panatinaikosa. baš kao protiv Zelenih, i sada je Zvezda izgledala nemoćno u momentu kada je protivnik napravio preokret.

Na kraju pamtiće se ovaj derbi koji je doneo neverovatan preokret za koji su zaslužni borbeni igrači Partizana.

Upečatljiv momenat je bio i performans navijača koji su zagrmeli u momentu kada je bilo jasno da Partizan pobeđuje.

"Argentina, Argentina", a onda:

"Kamerun, Kamerun".

Bilo je ovo veče rezervisano za crno-belo slavlje.

ABA LIGA - 21. KOLO

Subota

Igokea - FMP 77:70

/Kroford 19 - Mur 17/

Cibona - Budućnost 83:87

/Bundović 32 - Rejnolds 19/

Nedelja

Mega - MZT Skoplje 93:86

/Đurišić 20 – Kefi 18/

Zadar - Cedevita Olimpija 81:59

/Drežnjak 20 - Adams 17/

Mornar Bar - Borac Mozzart 104:99

/Pecarski 16 - Hejl 31/

Ponedeljak

Studentski centar - Split 96:84

/Tasić 21 - Mavra 24/

Partizan Mozzart Bet - Crvena zvezda




tagovi

KK PartizanKK Crvena zvezdaABA liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara