Navijači Zvezde na tribinama Arene protiv Budivljenika 2014. (©MN Press)
Navijači Zvezde na tribinama Arene protiv Budivljenika 2014. (©MN Press)

Zvezda se vraća u Arenu: Biće krcato na premijeri protiv Asvela

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.10.23. | 15:47

Crveno-beli se posle dve godine vraćaju u najveću dvoranu u regionu, a imaće i veliku podršku sa tribina

Košarkaši Crvene zvezde otvorili su sezonu 2023/24 pobedom u ABA ligi protiv Igokee, a već u četvrtak ih očekuje i početak takmičenja u Evroligi, kada im u goste dolazi francuski Asvel (19.00). Biće to i prvi meč crveno-belih pred svojim navijačima u novoj takmičarskoj godini, ali i prvi u Beogradskoj areni posle dužeg vremena. Vratio se tim sa Malog Kalemegdana u najveću dvoranu u regionu, gde je poslednji meč kao domaćin odigrao pre dve godine u okviru Evrolige protiv Žalgirisa (pobedio 73:61).

Kako stoje stvari, imaće puleni Duška Ivanovića i veliki vetar u leđa, pošto će prema poslednjim informacijama biti krcato na tribinama. Već neko vreme je poznato da je prodato preko 12.000 sezonskih karata, a Sportklub je preneo da je za svega 20 minuta od puštanja preostalih ulaznica u prodaju otišao najveći deo. Ostalo je još malo karata, pa treba očekivati da Asvel dočeka rasprodata Arena. Punili su je često navijači Zvezde ranijih godina, a pamti se sudar sa ukrajinskim Budiveljnikom u Evrokupu, kada je zabeležena rekordna poseta od 24.232 gledalaca.

Izabrane vesti

Očekivano, veliko je interesovanje za utakmice crveno-belih u Evroligi. Oformili su kvalitetan tim, istakli ambiciju da osvoje sve trofeje u domaćim i regionalnim okvirima, ali i želju da se domognu Fajnal fora elitnog takmičenja. U akciji se protiv francuskog tima očekuju prvi put u zvaničnim mečevima i Adam Hanga i Šabaz Nejpir, koji su propustili otvaranje u Laktašima.

Tim iz Vilerbana se takođe značajno pojačao, doveo bivše NBA igrača Majka Skota, Frenka Džeksona i Timotija Luvavu Kabaroa, snažnog centra Džona Egbunua, bivšeg francuskog reprezentativca Edvina Džeksona, nekadašnjeg plejmejkera Monaka i Panatinaikosa Pariza Lija, kao i francuskog beka koji je svojevremeno nastupao za Partizan, Borisa Daloa.

Zvezda i Asvel su se sastali osam puta u Evroligi, a crveno-beli imaju pet pobeda. U prethodnoj sezoni su oba puta nadigrali sastav iz Vilerbana.

---------------------

GLEDAJ UŽIVO NA MOZZARTBET.COM

Od ove sezone veliko iznenađenje za sve posetioce sajta mozzartbet.com.

SVE prenose utakmica Evrolige i Evrokupa moći ćete da pratite na našem sajtu, i to na stranici namenjenoj uživo klađenju.

Evroliga će biti nikad neizvesnija, nikad zanimljivija, i nikad dostupnija - dovoljno je samo da budete besplatno registrovani na sajtu mozzartbet.com i sve utakmice najbolje evropske košarke biće vam dostupne putem lajv strima.

Registruj se na mozzartbet.com i uživaj u najboljoj košarci.

---------------------


tagovi

KK Crvena zvezdaAsvelBeogradska arena

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara