Hasan Martin i Džejlen Adams (©KK Crvena zvezda)
Hasan Martin i Džejlen Adams (©KK Crvena zvezda)

Zvezda sve brojnija, stigli Martin i Adams: Hasan bi da piše istoriju, MVP iz Australije spreman za iskorak

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.08.22. | 22:51

Još dva Amerikanca sletela u Beograd

Amerikanci Hasan Martin i Džejlen Adams doputovali su u ponedeljak u Beograd, a nakon standardne procedure, detaljnih lekarskih pregleda i testova, biće u opremi crveno belih na prvom zvaničnom treningu tima za novu sezonu.

Nekadašnji centar Budućnosti i Olimpijakosa iz Pireja za koji je nastupao prethodne dve sezone, potpisao je sa crveno-belima ugovor na dve sezone.

Izabrane vesti

Martin je rođen 22. novembra 1995. godine u Njujorku. Visok je 201 centimetar, odlikuje ga za poziciju na kojoj igra izuzetna brzina i velika snaga, kao i izuzetno čvrsta igra u odbrani.

"Uvek sam uzbuđen da izađem na teren i igram pred neverovatnim navijačima koji donose veliku enerigju. Klub ima bogatu istoriju i spreman sam da postanem njen deo. Jedva čekam utakmice, da vidim tu atmosferu na tribinama. Biće ovo uzbudljiva sezona", rekao je Amerikanac po dolasku u Beograd.

Raspitao se o Zvezdi kod bivših igrača crveno-belih.

"Pričao sam sa Bilijem Beronom i Čarlsom Dženkinsom. Bilija znam sa Roud Ajlanda, a sa Čarlsom sam igrao u Olimpijakosu. Rekli su mi mnogo lepih stvari o klubu i zbog toga sam samo još više uzbuđen što ću igrati ovde".

Adamsu će Crvena zvezda biti prvo evropsko iskustvo nakon sezona u NBA, Razvojnoj ligi i australijskoj NBL ligi u kojoj je sezonu okončao kao šampion i MVP.

Odlikuju ga izuzetna brzina i sjajan pregled igre, a prošle sezone je imao izuzetne brojke u Australiji: 20 poena, šest asistencija i pet skokova po meču.

Rodom je iz Hanovera (Merilend 04.05.1996), visok 188 centimetara i težak 86 kilograma, a nakon koledž karijere (nije draftovan) nastupao je za ekipe Atlante, Portlanda i Milvokija. Kao član Viskonsin Herda, filijale Milvokiija u „Dži ligi“, izabran je za člana idealne petorke 2020. godine. Odlazak u Australiju pokazao se kao pun pogodak, jer je obeležio sezonu igrajući za klub kome je pomogao da dođe do četvrte titule prvaka Australije i dobio priznanje najkorisnijeg igrača koje su pre pre njega osvajali Endru Bogut i član prve petorke Hjuston Roketsa Džašon Tejt.

"Hteo sam da igram u Evroligi i napravim tako iskorak. Bio sam uzbuđen kada sam video navijače, slali su mi video klipove i slike atmosfere koja je neverovatna. Jedva čekam da upoznam saigrače i navijače, i da počne sezona", rekao je Adams po dolasku u Srbiju.



tagovi

KK Crvena zvezdaHasan MartinDžejlen Adams

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara