Zvezda u Berlinu bez Teodosića, odluka o Nedoviću pred meč

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.01.24. | 14:50

"Nikola Topić će početi da trči ovih dana, pa ćemo videti", rekao je trener Crvene zvezde Janis Sferopulos

Košarkaši Crvene zvezde se vraćaju obavezama u Evroligi, a u okviru 23. kola ih čeka gostovanje u Berlinu ekipi Albe (četvrtak 20.00). Crveno-beli posle poraza od Baskonije u minuloj rundi imaju učinak 9-13 i u glavnom gradu Nemačke, protiv tima sa dna tabele, imaju imperativ pobede.

"Igramo protiv tima koji se kod kuće trudi da igra u visokom ritmu, tako da, moramo da kontrolišem ritam meča, igramo svoju igru u napadu i odbrani. Suočićemo se sa timom koji je mnogo puta pokazao kvalitet, pokazao da se bori i da igra sa mnogo entuzijazma. Moramo da se prilagodimo i da budemo spremni da se borimo za svaku loptu", rekao je trener Janis Sferopulos pred put za Berlin.

Izabrane vesti

Loša vest je da u avionu neće biti Miloša Teodosića, dobra da će Nemanja Nedović putovati sa ekipom.

"Teodosić neće ići sa timom, nije spreman. Počeo je da radi individualno, ne i sa timom. Nedović će prvi put trenirati, putovaće sa ekipom, ali pred meč ćemo doneti odluku o njemu. Ne znamo da li će biti 100 odsto spreman, ali videćemo. Nikola će početi da trči ovih dana, pa ćemo videti. Idemo polako, dan za danom".

Novajlija Džavonte Smart će imati priliku da upiše tek treći nastup u crveno-belom, drugi u Evroligi. Protiv Baskonije je postigao 11 poena, a na debiju u ABA ligi 13 u susretu sa FMP-om.

"Ima pravi mentalitet i to je veoma dobro. Može mnogo stvari da nam ponudi u odbrani i napadu. Želi da uči. Prvi put je van SAD, pa mora da se privikne i na način života, ne samo na košarku. Srećan sam nivoom spremnosti koji je pokazao i kako se prilagođava. Moramo da mu damo malo vremena, još nekoliko nedelja i onda će biti u pravoj formi, ali već pomaže timu".

Da li je Smart poslednje pojačanje Crvene zvezde ove sezone?

"Ko zna? Ne bih znao kako da odgovorim. Idemo dalje, fokusirani smo, pratimo šta se dešava. Možda. Ponavljam, nećemo potpisati igrača koji ne može da pomogne timu. Roster je dobar. Ako nađemo igrača koji može da pravi razliku, pričaću sa upravom, ali pričali smo često da nema mnogo igrača na tržištu. Postoje glasine o ovim i onim igračima, ali oni ne mogu da naprave razliku u ovom trenutku".

Nedavno se pojavila i priča o uvođenju trejdova u Evroligi, a trener crveno-belih smatra da bi mogli da budu dobra stvari, ako se prilagode evropskoj košarci.

"Moramo da napravimo naredni korak po tom pitanju i uvedemo trejdove. Naravno, potrebno je obaviti razgovore i uraditi to na pravi način, da bude poptuno drugačije nego u NBA. Moramo pravila da prilagodimo evropskoj košarci, ali zašto da ne".

Crvena zvezda je nedavno dobila i rivala u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća, pa će u odbranu Žućkove levice krenuti protiv FMP-a. Sferopulos je prisustvovao žrebu, pa je imao prilike i da porazgovara sa šefom struke večitog rivala, Željkom Obradovićem, a kamere su zabeležile taj trenutak i uhvatile trener Crvene zvezde i Partizana u dobrom raspoloženju.

"Znam koliko su važne utakmice između Zvezde i Partizana. Velika je istorija iza ovih klubova koji predstavljaju srpsku košarku dugi niz godina. Najvažnije je razumeti da je ovo sport. Obojica želimo da naši timovi pobeđuju, ali na kraju krajeva moramo da budemo civilizovani, da nema nasilja i da pokažemo svima pravi primer kao treneri. Ja sam ovde stranac i to je važno za Srbiju. Predstavljam legendarni klub i želim da postupam na pravi način", zaključio je Sferopulos.



tagovi

Miloš TeodosićNemanja Nedović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara