Andrej Kostić (Foto: MN Press)
Andrej Kostić (Foto: MN Press)

Zvezdin biser Kostić posle debija o Teodosiću: Kao u Boga da gledam

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.02.24. | 19:48

"Prelep osećaj. Rad se isplatio, san ostvario", opisuje svoju prvi nastup u crvenom-belom mladi košarkaš

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Neverovatnih godinu dana je iza mladog Andreja Kostića, jednog od najvećih talenata Crvene zvezde. Prvo je sa 16 godina prekomandovan iz kadeta u juniore, sa kojima je igrao i na završnom turniru Evrolige u Kaunasu, a onda je sa reprezentacijom Srbije osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Nišu. Nastavio je marljivo da radi, postao jedan od lidera juniorskog tima, a kao nagrada je stigao poziv Janisa Sferopulosa za Mozzart Kup Radivoja Koraća, pa je poslednjih dana imao privilegiju da trenira sa legendom srpske košarke Milošem Teodosićem, što mu predstavlja neprocenjivo iskustvo.

Izabrane vesti

"Kao u Boga da gledam. Mnogo mi znači što je tu", rekao je Kostić za Mozzart Sport posle debija u crveno-belom.

Prvi nastup za seniorski tim upisao je u trijumfu nad Čačkom 94 i ostavio sjajan utisak. Dobio je ovacije čim je kročio na parket, a nisu prestajale ni posle svakog dodira sa loptom mladog reprezentativca. A onda je ubacio prvo polaganje posle odličnog prodora, pa prodao fintu čuvari i pocepao mrežicu trojkom iz ugla. Prava je šteta što je malo zakasnio sa blokadom u poslednjem minutu, jer je spektakularno ugasio svetlo jednom od rivala. Na kraju sedam poena i dve ukradene lopte za sedam minuta!

"Prelep osećaj. Rad se isplatio, san se na neki način ostvario i ovo mi je podstrek da nastavim da radim još jače".

Od starta je bio veoma motivisan da ostavi što bolji utisak. Činilo se da je na drugom kraju terena mogao da bude bilo ko, Kostić bi ga napao svom snagom u želji da se dokaže pred brojnim navijačima u Čairu, saigračima kojima se donedavno divio sa tribina i kraj TV ekrana, a svakako i treneru Sferopulosu kojeg će sigurno zauvek pamtiti kao čoveka koji mu je dao priliku da ostvari san.

"Imao sam imao malo tremu, ali eto, ušli su neki šutevi", rekao je Kostić, a onda se umešao Jago dos Santos i skrenuo mu pažnju da ga pomene:

"Tu je bio i Jago. Dosta mi pomaže zato što je mlađi, pa malo igramo igrice, družimo se. Svi su stvarno super", zaključio je Andrej Kostić za Mozzart Sport.

Nema sumnje da u Zvezdi sastava još jedan veliki talenat koji bi mogao da predstavlja budućnost srpske košarke. Posle Nikole Topića, reflektori će, kako stoje stvari, baciti svetlo na 17-godišnjeg Kostića.


tagovi

KK Crvena zvezdaMiloš TeodosićAndrej Kostić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara