Stefan Marković, Marko Simonović i Ognjen Kuzmić (Foto: MN Press)
Stefan Marković, Marko Simonović i Ognjen Kuzmić (Foto: MN Press)

Zvezdin revanš sa kamatom: Snajperisti Simonović i Marković izrešetali Igokeu

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.04.22. | 14:39

Košarkaši Crvene zvezde bez većih problema nadigrali sastav iz Laktaša

Poslednji meč u ligaškom delu sezone nije imao takmičarski značaj za košarkaše Crvene zvezde. Ipak, hteli su tačku na još jedno sjajno izdanje u prvoj fazi takmičenja da stave na pravi način - pobedom. Ulaz na tribine je bio slobodan, pa je i podrška bila adekvatna, a miljenici crveno-bele publike nisu razočarali. Držala se Igokeao sve do finiša treće i početka odlučujuće deonice, kada su puleni Dejana Radonjića slomili otpor protivnika i otklonili sve dileme - 85:66.

Novu odličnu partiju pružio je Nikola Kalinić, ali su meč preciznim hicima sa distance obeležili Stefan Marković i Marko Simonović.

Izabrane vesti

"Simone, Simone, Simone", orilo se svaki put kada je najiskusniji Zvezdin pojedinac cepao mrežicu. Ovacijama je u poslednjim minutima na klupu ispraćen i Marković. Obojica su ubacila po tri trojke, a Stefan je dao vredan doprinos i u defanzivi kada se meč lomio. Na kraju Simon ubacio 11 poena, Pefi dva manje, ali uz po tri skoka i ukradene lopte, četiri asistencije (indeks 19). Jedna od boljih partija iskusnog plejmejkera u crveno-belom.

Igokeu nije služio šut sa distance, pa je kroz reket tražila rešenja. Pronalazila ih je u prvom poluvremenu, praktično dominirala pod obručima, ali je Zvezda držala rivala na distanci trojkama i kako je meč odmicao sve boljom igrom u odbrani. Napad nije škripao gotovo ni jednog trenutka, pa su crveno-beli na kraju i ubedljivo slavili.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Nikola Kalinić sa 16 poena, tri manje dodao je Ostin Holins, dok je dvocifren bio još samo Simonović. Svi igrači srpskog šampiona koji su izašli na teren upisali su se u listu strelaca, a Ognjen Dobrić je ovoga puta bio van protokola zbog lakše povrede.

Sa druge strane sa 16 poena najefikasniji Antabija Voler, tri poema manje dodao je Dešon Stivens, dok su po 10 ubacili Džejms Robinson, Nikola Tanasković i Dalibor Ilić koji je upisao i 11 skokova.

Posle uvodnog egala, Zvezda je sredinom prve deonice zategla odbranu i od kako je na semaforu stajalo 11:8 za goste - igrao je samo jedan tim. Serijom 12:0 crveno-beli zatvaraju kvartal i na odmor odlaze sa devet poena prednosti.

Post Igose ja početkom druge deonce trojkom prekinuo Marko Jošilo, ali Radonjićevi izabranici su nastavili sa dobrom igrom, te su održavali prednost. Razigrali su se visoki igrači gostiju, pa su u par navrata ozbiljnu ogrozili prednost domaćina, ali u samom finišu deonice posle trojke Kalinić je ukrao loptu rivalu, prosledio je Vajtu kojo je položio u kontri za novih +10 pred odlazak na odmor.

Po povratku sa pauze usledio je novi nalet Igosa, ali su ga sredinom četvrtine odbili Kalinić i Holins trojkama. Posle Simonovićevog hica sa distance, koji je ispraćen ovacijama sa tribina, otpor rivala u trećem kvartalu je slomljen. Tačku je preciznim hicem sa distance stavio Marković za više nego komfornih 63:47 na ulasku u odlučujućih 10 minuta.

Vrlo brzo je sve postalo jasno. Razigrao se Marković, zablistao na oba kraja terena i uz Simonovićevu pomoć dalekometnom paljbom uvećao suficit i na preko 20 poena. Sve je bilo jasno u Pioniru. Do kraja su crveno-beli rutinski priveli posao kraju.

ABA LIGA

Petak

Krka - Mega Mozzart 62:79

/Macura 13 - Matković 14/

Cibona - Zadar 80:73

/Gegić 20 - Marčinković 25/

FMP - Cedevita Olimpija 75:77

/Džons 23 - Ogust 15/

Subota

Crvena zvezda - Igokea 85:66

/Kalinić 16 - Voler 16/

17.00: (1,55) Borac (14,5) Mornar (2,70)

19.00: (3,90) Split (16,0) Budućnost (1,30)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK Crvena zvezdaIgokea

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara