""
""

Zvezdina jedina pretnja zove se Erik "čovek-tim" Mekolum!

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.01.14. | 12:46

Američki plejmejker u dosadašnjem delu Evrokupa ubacio ukupno 264 poena

Košarkaši Crvene zvezde prebrodili su neuspeh u Novgorodu ubedljivom pobedom nad Olimpijom, a sada će potvrdu povratka u pravu formu tražiti protiv grčkog Panioniosa. Rezultatski gledano, crveno-bele čeka duel sa najslabijom ekipom grupe L, koja je u prva dva meča doživela dva ubedljiva poraza, od Nižnjeg na svom terenu (75;89) i Bilbaa u Španiji (93:62), međutim... Sigurno je da neće biti nimalo lako, jer svaka utakmica donosi nešto novo sa sobom, a posle dva poraza jasno je da će grčki predstavnik svim silama želeti da se pokaže u što boljem svetlu u jednom od najčuvenijih košarkaški borilišta na Starom kontinentu.

Panioniosu nije strano igranje u Srbiji, s obzirom da su izabranici Janisa Sfaropulosa u prvoj fazi takmičenja odigrali dva meča protiv kragujevačkog Radničkog, u kojem su pobede odneli domaći sastavi - u Atini je bilo 77:72, dok je u Kragujevcu rezultat bio 84:77.

Izabrane vesti

Treći tim grčkog šampionata u svojim redovima ima i najboljeg strelca Evrokupa - ubojitog plejmejkera Erika Mekoluma. Sa ukupno 264 poena u dosadašnjem delu drugorazrednog evropskog takmičenja jasno je da je Mekolum "bog i batina" u redovima atinskog kluba. Zahvaljujući zvanično najboljem strelcu u istoriji Univerziteta Gošen Panionios je tu gde jeste. Jer, sa prosečno 20.5 poena u prvoj rundi i 29.5 u drugoj (31 ubaci Nižnjem, 29 Bilbau) jasno je ko će predstavljati glavnu pretnju po koš Zvezde.

Mekolum je trenutno i najbolji asistent ekipe, sa 3.3 uspešna dodavanja, ali i prvi kradljivac lopti, sa prosečno 1.5 pravovremenih presečenih dodavanja. Koliko igra grčkog kluba zavisi od 25-godišnjeg američkog organizatora igre govori i činjenica da je ostatak tima u LAST 32 fazi ubacio ukupno 78 poena, svega 19 više od Mekoluma.

Baš kao i u slučaju Nižnjeg, pokretačka snaga tima su Amerikanci. Pored već pomenutog Erika, tu su i krilni košarkaš Lendon Milburn, drugi strelac tima sa prosečno 11.5 poena i prvi skakač ekipe sa 3.8 uhvaćenih lopti, kao i bek Mark Karter, koji je do sada beležio 11.3 poena po meču, uz sjajnih 47.7 odsto pogođenih šuteva za tri (21/44). U redovima prestoničkog kluba igra i bivši igrač Partizana Uroš Duvnjak.

Panionios u Beograd stiže na krilima ubedljive pobede nad Penelefsiniakosom rezultatom 92:70, ali... I sam trener Sfaropulos kome njegovi igrači izlaze na crtu:
"Igramo protiv jedne izuzetno dobre ekipe, koja je u Evrokup stigla preko Evrolige. Posebno efikasno igraju kod kuće. Znamo da će posle poraza u Rusiji tražiti pobedu protiv nas. Mi želimo da odigramo daleko bolju utakmicu od one protiv Bilbaa i to će nam biti primaran zadatak. Tražićemo način da utakmicu počnemo maksimalno koncentrisano, jako, sa puno energije i žara i da se do kraja držimo našeg plana", zaključio je Sfaropulos.

Zvezda je i definitivno ostala bez Blejka Šilba, ali to će samo dati još veći prostor Dženkinsu, Nelsonu, Blažiču, Simonoviću i drugarima. Pobeda je, u ovom trenutku, imperativ i sigurni smo da će puleni Dejana Radonjića učiniti sve da još jednom obraduju Delije blistavom partijom u evropskom meču.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaKK PanioniosEvrokupFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara