Nemanja Vasiljević (©Starsport)
Nemanja Vasiljević (©Starsport)

Zvezdina muka – A licenca: Ispada nam Borac bitniji od Reala?! Preplaćujemo igrače, jer ne kupujemo pre jula

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.05.23. | 11:22

Sve isto važi i za Partizan, da ne bude zabune

Partizan na korak od Fajnal fora, Crvena zvezda nije dobacila do četvrtfinala, iako je utisak da bi tamo sigurno bila da nije vukla repove iz prošlosti zbog kojih nije mogla da na vreme registruje Fakunda Kampaca. I sve je to lepo, ali dok drugi evropski velikani već uveliko rade na selekciji timova, večiti beogradski rivali se pripremaju za finiš Jadranske lige bez definitivne potvrde da će od naredne jeseni opet u Evroligu.

Nezvanično, svi pričaju da hoće, i Crvena zvezda i Partizan, ali zvanično – potvrde nema. I mada generalni menadžer crveno-belih Nemanja Vasiljević sada nije zabrinut, intervjuu za Eurohoops ne krije da to što srpski klubovi nemaju A licence, odnosno uslove kao ostalih 13 akcionara Evrolige, stavlja večite u neravnopravan položaj.

Izabrane vesti

To nam mnogo smeta, jer se stvara začarani krug. Moramo da osvojimo ABA ligu da bismo igrali Evroligu i onda, primera radi, dođemo u situaciju da igramo u četvrtak sa Realom, a onda u nedelju sa Borcem i da nam ta utakmica u Čačku bude važnija nego ona u Madridu. To nema smisla. Ovde u Evroligi smo – ne znam ni sam – deset godina. Porasli smo kao klub i iskreno mislim da zaslužujemo sigurnost da znamo da ćemo tu biti i u narednim godinama“, kaže Vasiljević za Eurohoops.

Nije ni samo do važnosti utakmica. Nemanje A licence uzrokuje objektivne poteškoće u selekciji ekipe. Da bar Zvezda zna da će u Evroligi biti na dve ili tri godine...

Teško je drugačije planirati. Ako želimo da dovedemo igrača i ja pozovem njegovog agenta prvo pitanje je: ’Gde ćete da igrate sledeće godine?’. I dok se konačna odluka donese, obično u julu, mi smo već zakasnili na tržištu i moramo da preplaćujemo igrače, a mi nemamo ogroman budžet... Potrebna nam je izvesna sigurnost. Ne kažem zatvorena liga, ali neki standardi“.

Kako će onda izgledati sledeća sezona crveno-belih? Vasiljević je ubeđen – bolje nego ova.

S naše strane učinićemo sve da povećamo budžet. Igraćemo u većoj Štark areni i uraditi sve što treba da dobijemo stalno mesto. Mislim da je ova godina svima pokazala da Beograd zaslužuje dva mesta u Evroligi“.

Nazad na budžet, jer to najviše zanima navijače, ne toliko zbog novca koliko zbog pojačanja...

Neće to biti ogromno pojačanje... Na kraju godine ćemo, kao i svaki put, objaviti izveštaje i videćete da smo u nižem rangu u konkurenciji evroligaških timova. Ove sezone nam se samo posrećilo sa Vildozom i Kampacom, na vreme smo reagovali, a obojica su dobili uloge koje nikada nisu imali. Faku nikada nije imao ovoliku slobodu, da igra po 40 minuta. Isto važi i za Luku. Tako da je to bilo dobro i za njih“.

Dakle, Zvezda se priprema za sezonu u... kom takmičenju?

Za Evroligu! Sve što radimo ide u tom smeru. Planiramo da se preselimo u Štark arenu, radimo na drugačijem pristupu prodavanja ulaznica, na igračima koje želimo da dovedemo. Da oni budu dobri, iskusni, sa kičmom sastavljenom od srpskih igrača, kao i uvek. Za nas je to najbitnije, da srce tima budu domaći igrači. Videlo se to i na ovogodišnjem Fajnal foru. Real i Olimpijakos su imali takvu srž. Takvi igrači prave razliku, jer osećaju klub i grad. To je i normalno na kraju krajeva“, završio je Vasiljević.


tagovi

Nemanja VasiljevićKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara