Detalj s meča u Tbilisiju (FIBA)
Detalj s meča u Tbilisiju (FIBA)

Zvuči kao "Zona sumraka" - U Kelnu nestalo slobodno bacanje, a u Tbilisiju 22 sekunde?!

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.09.22. | 22:56

Litvanci i Turci se žale na domaćine, uložili su proteste Fibi

Belgija je pobedila svetskog šampiona Španiju, Bosna i Hercegovina je srušila evropskog prvaka Sloveniju. Ali, fascinantnije od tih senzacija zvuči da je u najboljem duelu dosadašnjeg dela Evrobasketa, između Nemačke i Litvanije nestalo jedno slobodno bacanje, dok su u ništa manje "ludom" meču Gruzije i Turske koji je trajao 50 minuta, nestale čak 22 sekunde!

Neko bi pomislio da je u pitanju "zona sumraka", ili u najmanju ruku šala, ali tako tvrde Litvanci i Turci koji su već uložili zvanične proteste Fibi.

Izabrane vesti

"Na kraju poslednje četvrtine pokazano je (dodatno) slobodno bacanje (zbog tehničke greške), ali su Nemci protestovali i arbitri su se se očigledno uplašili. Valančijunas je šutirao samo dva penala, ja sam pitao sudiju zašto nema trećeg. Kazao je da je to greška zapisničkog stola, ali pokazao sam da je već bila doneta odluka. Nemci su bunili tokom cele utakmice. Napisali smo protest, ali takvi protesti verovatno nisu zadovoljavajući. Što se tiče kompletnog suđenja, bio je sastanak trenera i sudija, zamolili su za pomoć. Isti arbitri sude sve utakmice i mislim da rade loše", izjavio je selektor Litvanaca Kazis Maksvitis koji je bio daleko staloženiji nego njegov kolega na klupi Turske Ergin Ataman.

Doduše i atmosfera je u Tbilisiju bilo daleko toplija. Zapravo osim zanimljive košarke, publika je mogla da gleda i sukob Dude Sanadzea i Furkmana Korkmaza zbog čega su obojica poslati na hlađenje, pa novi "performans" Atamana koji je nasrtao na sudije, zbog čega je i on morao u svlačionicu pre vremena koje je na ovom meču bilo relativno.

Tako bar misle Turci. Tvrde da je dok su se Korkmaz i Sanadeze obračunavali neko ko upravlja semaforom "odneo" 22 sekunde, dok je publika vazdušnim putem "donela" na teren razne sitne predmete... Zato je i uložen zvaničan protest Fibi...


tagovi

EvrobasketEvrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara