Adrijen Moerman (©Starsport)
Adrijen Moerman (©Starsport)

Adrijen Moerman napustio Efes, Monako s budžetom za plate od 18.000.000 zove nazad u Francusku

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.06.22. | 12:16

Nema još dogovora, ali kuva se…

Promene u taboru dvostrukog evropskog šampiona. Anadolu Efes se i zvanično oprostio sa Adrijenom Moermanom, kome je istekao ugovor sa turskim klubom. I neće ga produžiti, već će nastaviti karijeru u nekom drugom klubu.

Gde tačno? Još se ne zna, ali nije tajna da je Monako zainteresovan i da želi da ojača koloniju domaćih, francuskih igrača. Već je zato dogovoren dolaza Elija Okoba (187 centimetara, 24 godine, plejmejker) koji je Kneževe uništio u finalu francuskog prvenstva igrajući za Asvel. Priznanje za MVP-a finala donelo mu je i ponudu od 700.000 evra po sezoni, ako je za verovati francuskim medijima, odnosno čak 1.000.000 ako je vaš izbor specijalizovani sajt Eurohoops.

Izabrane vesti

Želeo je Monako i Amaba Mbaje, krilnog centra iz Karšijake, ali će on po svemu sudeći baš u Efes, a zato bi u suprotnom pravcu mogao Moerman, koji je prošle sezone u Evroligi beležio prosečno 8,3 poena i 5,3 skokova. U prvenstvu Turske još bolji sa devet poena i 7,1 skokom po meču. Nema još dogovora, ali su dve strane sele za sto.

Podsetimo, Efes je već ostao bez Džejmsa Andersona (Mursija), Jigitdžana Sajbira (Bursa), izvesno je da se neće vraćati ni Filip Petrušev, a bez ugovora je ostao i Krunoslav Simon. S druge strane, produžena je saradnja sa Šejnom Larkinom, čeka se još na Bosforu da li će Vasilije Micić u NBA ili ostaje u klubu. Dva velika pojačanja stigla su u likovima Vila Klajburna i Anta Žižića.

S druge strane, Monako bi ove sezone trebalo da raspolaže sa budžetom od 18.000.000 evra samo za plate igrača, Saša Obradović će posle plasmana u četvrfinale Evrolige dobio poverenje kluba da ostane na mestu šefa struke, a već su mu kao pojačanja stigli Džordan Lojd, bivši igrač Zvezde i Zenita, Džon Braun, te pomenuti Okobo.

Međutim, to je tek početak posla jer je gotovo kompletnom igračkom kadru istekao je ugovor. Donta Hol je dogovorio produžetak saradnje na tri godine, Monako bi da zadrži i Alfu Dijaloa, dok je Rob Grej već pronašao novi angažman u Tofašu. Ibrahima Fal Faje, Pariz Li, Jakuba Utara, Leo Vesterman, Donatas Motiejunas, Brok Motum, Džeri Butsil, Rudi Demajis, Dvejn Bejkon, Majk Džejms, Vil Tomas, kao i reprezentativac Srbije Danilo Anđušić su odradili potpisanje saradnje i jasno je da se veliki broj njih neće zadržati u klubu (možda i niko).


tagovi

Adrijen MoermanAnadolu EfesKK Monako

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara