Danilo Anđušić (Foto: MN Press)
Danilo Anđušić (Foto: MN Press)

Anđušić: Moramo bolje kad ne ide sve prema planu, derbi bi mogao da odluči ko će u gornji deo tabele

Vreme čitanja: 4min | pet. 20.01.23. | 16:09

Bek crno-belih za Mozzart Sport izneo utiske posle poraza u Španiji

Imali su košarkaši Partizan Mozzart Beta priliku da se pobedom u Fonteti odvoje od Valensije, poprave bilans na gostovanjima i naprave bitan korak ka plej-ofu, ali je nisu iskoristili. Španski tim je uspostavio kontrolu u drugom kvartalu, imao i 16 poena viška, ali su crno-beli uspeli da spuste deficit na samo tri poena u odlučujućem kvartalu. Bilo je dovoljno vremena da dođu i do preokreta, ali i za ekipu Aleksa Mumbrua da se vrati na noge, što je zahvaljujuću Bojanu Dubljeviću i uspela – 89:81.

Govorio je Željko Obradović pred sinoćnji duel da je Mumbru u poslednje vreme počeo da eksperimentiše sa novim odbranama i da crno-beli moraju da se spreme za potencijalna iznenađenja. Izgleda da je još jedan ekspriment španskog stručnjaka uspeo.

Izabrane vesti

Odigrali smo lošu utakmicu generalno, veoma je teško da dobiješ u Evroligi sa 15 izgubljenih lopti. Nismo se snašli najbolje na njihovo preuzimanje u odbrani, što je rezultiralo da čitavo prvo poluvreme gubimo 10 razlike. Uspeli smo da se približimo na kraju, ali onda smo u poslednja tri minuta dozvolili dva puta faul-koš i dva puta otvorenu trojku, što su oni iskoristili i došli do zaslužene pobede," rekao je za Mozzart Sport posle meča Danilo Anđušić.

Crno-beli su dobro otvorili meč, posebno Matijas Lesor i Kevin Panter, ali nisu imali pravu podršku, što je Valensija iskoristila da preokrene i u finišu prve deonice stekne čak devet poena viška, iako je dobrim delom četvrtine bila u zaostatku. U nastavku je uglavnom održavala dvocifrenu prednost i uspešno odbijala nalete crno-belih.

Prišao je Partizan posle pet vezanih poena Dantea Egzuma na minus tri sredinom trećeg kvartala, ali je Dubljević napravio nekoliko dobrih poteza i omogućio svom timu da očas povrati komfornu prednost. Slična situacija i u odlučujućem perioda, kada su crno-beli ponovo bili na tri poena zaostatka, a onda je Dubljević pokupio veoma važan ofanzivni skok i pogodio pod faulom, pa je još jednom odbio nalet Obradovićevog tima.

"Moramo da pronađemo način da bolje igramo u trenucima kada ne ide baš sve kako smo planirali. Samo tako možemo da ostvarimo pobede koje vode u plej-of. Svaka utakmica je sada veoma bitna - najvažnija. Sada se gleda koje ekipe će da se odvoje i približe tih osam pozicija".

Partizan je od poslednjih sedam gostovanja, šest izgubio. Jedinu pobedu ostvario je protiv Fenerbahčea, a na strani je u elitnom takmičenju bio bolji od još samo Panatinaikosa. Nekoliko puta je ipak bio na pragu brejka, ali nije uspeo da ga ostvari.

"Pokazali smo da možemo da igramo svakog, pa i u gostima. Gubili smo od dobrih ekipa koja se bore za plej-of. Valensija je odigrala veoma dobro, odlično su se spremili, mi nismo bili na našem nivou. Zbog toga se ne osećamo kako treba. Da je bilo tako sigurno bi imali šansu da pobedimo".

Na kraju je uz izgubljene lopte (15), jedan od razloga poraza bio i u tome što je Valensija uspela da ukroti Lesora. Statistički jedan od najboljih centara Evrolige ove sezone je zaustavljen na osam poena, po tri skoka i asistencije. Susret je završio na 8:22 do kraja zbog petog prekršaja.

Kako bilo, crno-beli su sinoć oko jedan posle ponoći krenuli za Beograd, doputovali u pola četiri, a već u nedelju ih čeka novo gostovanje – ovoga puta u ABA ligi ekipi Studentskog centra (19.30).

"Nema vremena za očajavanje, da razmišljamo o ovome što se desilo. Treba da analiziramo i da vidimo gde smo grešili da sledeću utakmicu izađemo što bolje pripremljeni i da probamo da ostvarimo pobedu."


Posle duela u Crnoj Gori vraćaju se u Beograd, gde će gostovati Crvenoj zvezdi u 21. kolu Evrolige. Crno-beli su izgubili u prvom večitom derbiju odigranom na evrosceni pred svojim navijačima (73:76), pa će učiniti sve da se revanširaju gradskom rivalu i prekinu niz slabih rezultata na gostovanjima u društvu najboljih.

"Kao i svaka druga utakmica - najbitnija. Najpre što je derbi, a drugo zato jer odlučuje ko će gde biti na tabeli. Iako smo iz istog grada i zemlje, na tabeli smo sa pobedama i porazima blizu i možda baš ta utakmica odlučuje ko će u gornji deo tabele", zaključio je Danilo Anđušić.


tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetDanilo AnđušićKK ValensijaKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara