Danilo Anđušić (©Starsport)
Danilo Anđušić (©Starsport)

Anđušić: Verujemo svi da možemo do novog brejka, bacanja su više do glave

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.05.23. | 23:16

"Znali smo da će doći spremni, bez ozbira što igraju u gostima, to su igrači sa milion ovakvih utakmica u nogama, što su večeras pokazali. Izgubili smo jer nismo imali pravi fokus od početka", dodao je bek Partizan Mozzart Beta

Košarkaši Partizana nisu uspeli da iskoriste ni drugu meč loptu za plasman na Fajnal for Evrolige. Posle dva brejka u Madridu, izgubili su i drugi meč pred svojim navijačima od Reala 78:85, doduše u nesvakidašnjim okolnostima zbog velike tragedije koja je pogodila Beograd i Srbiju samo dan pre četvrtog meča četvrtfinalne serije.

Danilo Anđušić je posle susreta stao pred medije i izneo utiske.

Izabrane vesti

"Ništa se nije dogodilo, igramo protiv Real Madrida. Znali smo da će doći spremni, bez ozbira što igraju u gostima, to su igrači sa milion ovakvih utakmica u nogama, što su večeras pokazali. Izgubili smo jer nismo imali pravi fokus od početka, poveli su većom razlikom, vratili smo se i izborili egal utakmicu, što može da nas raduje, ali u nekim trenucima ponovo nismo pronalazili dobra rešenja u napadu, što nas krasi većim delom sezone i ispustili smo lepu prednost koju smo imali sa dva brejka. Žao mi je što nismo uspeli da pobedimo zbog ovih ljudi koji nas podržavaju i sigurno da bi uživali zajedno da smo pobedili. Hvala im na podršđci, pokazali su da su najbolji navijači na svetu. Stvarno osećamo njihovu podršku, kao što su nam rekli posle utakmice da veruju u nas i dalje, da veruju u pobedu i to nam mnogo znači, daje vetar u leđa. Verujem i ja, kao i ceo tim, da možemo do još jednog brejka", rekao je bek Partizan Mozzart Beta.

Imaće crno-beli i veliko pojačanje u Madridu, pošto se u tim posle odrađene suspenzije vraća kapiten Kevin Panter.

"Sigurno će biti dosta lakše, igraćemo rasterećenije, uz veću rotaciju na bekovskim pozicijama, više opcija. On nas nosi čitave sezone i sa njim će biti drugačija priča. Ne smemo da klonemo duhom, jeste da je teško jer smo ispustili dve utakmice kod kuće u sjajnoj atmosferi, ali dobro je što imamo nekoliko dana da odmorimo, da se spremimo kako treba i da sveži izađemo u Madrid i ostvarimo pobedu".

Koliko su tragični događaji uticali na košarkaše Partizana, kao i tužna atmosfera s početka utakmice, kada je najpre minutom ćutanja odata počast stradalima u OŠ Vladislav Ribnikar na Vračaru, a potom su se upravo Anđušić, kao i košarkaš Reala Najdžel Vilijams Gos obratili prisutnima, da bi na kraju navijači bacili cveće na teren.

"Sigurno da je uticalo, videlo se to na početku. To je nešto što je pogodilo sve nas, veoma je teško u takvim okolnostima i sa takvim početkom utakmice resetovati se i razmišljati samo o košarci, iako smo to morali da uradimo. Osvrnuo bih se još jednom na tu situaciju, izjavio saučešće svim porodiciama, mislima smo uz njih. Tužan dan i nadam se da se nikada neće ponoviti", dodao je Danilo i poručio navijačima da samo nastave da ih podržavaju kao i do sada.

Jedan od faktora poraza u četvrtoj utakmici bio je i slab šuta sa linije penala.

"To je jedan od razloga što nismo uspevlai da prelomimo utakmicu. Promašili dosta slobodnih bacanja, što i nije karakteristika našeg tima, jer imamo dobre šutere. Verujem da ćemo na taj segement obratiti pažnju, ali verujem da je to više glava nego bilo šta drugo", zaključio je Danilo Anđušić.





tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetKK Real MadridDanilo AnđušićKevin Panter

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara