Barsa poslala zvaničnu ponudu za Kalinića, Valensija ima pet dana za odgovor

Vreme čitanja: 1min | sub. 02.07.22. | 22:53

Katalonci napravili ključni korak ka angažovanju doskorašnjeg igrača Crvene zvezde

Barselona je na svom portalu objavila da je na adresu ACB lige poslala zvaničnu ponudu ugovra Nikoli Kaliniću, te da Valensija ima pet dana da ga izjednači i iskoristi pravo preče kupovine. Ukoliko to učini, a igrač i pored toga bude želeo da pređe u redove katalonskog kluba, Valensiji bi pripalo obeštećenje. Ono bi prema informacijama specijalizovanih portala trebalo da iznosi oko 300.000 evra.

Katalonci su imali rok do 14. jula da pošalju ponudu, ali su očigledno bili rešeni da ekspresno završe kompletan posao kraju i obezbede angažovanje odličnog igrača

Izabrane vesti

Ranije danas je objavljeno da se Kalinić našao na listi od 22 igrača koji su podneli zahtev za povratak u ACB ligu, a tu su bila i imena Marka Gasola, Anđela Kalojara, Mindaugasa Kuzminskasa, Patrisija Garina...

Pre nekoliko dana, Kalinić je iskoristio opciju izlaska iz ugovora sa Crvenom zvezdom, čime su se stekli svi uslovi da se vrati u jednu od najjačih liga u Evropi.

Pre Kalinića, redove šampiona ABA lige i Srbije su za sada napustili Dejan Radonjić koji je novi trener Panatinaikosa, Ostin Holins je otišao u Makabi, a Dejan Davidovac je potpisao za CSKA.

Kalinić je kod Radonjića protekle sezone dobio ulogu apsolutnog lidera Crvene zvezde i u istoj se odlično snašao. Postao je MVP Jadranske lige, vodio je klub do odbrane triple krune i zadržao oreol jednog od najboljih evropskih igrača na krilnoj poziciji.


tagovi

Nikola Kalinić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara