Đoel Para (Mn Press)
Đoel Para (Mn Press)

Barsa pronašla zamenu za Mirotića, mora da plati obeštećenje od milion evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.06.23. | 16:06

Đoel Para na nišanu

Era Rođera Grimaua na klupi Barselone trebalo bi da počne potpisivanjem dvogodišnjeg ugovora sa doskorašnjim kapitenom Partizan Mozzart Beta Kevinom Panterom, a mogla bi da se nastavi dogovorom sa mladim španskim asom koji će imati težak zadatak da odmeni – Nikolu Mirotića.

Doduše, sasvim je jasno da niko neće moći da u pravom smislu nadoknadi rupu nastalu izvesnim odlaskom najplaćenijeg igrača Evrolige, te da će njegovi poeni morati da se raspodele na ceo tim, ali u Barseloni se nadaju da su pronašli relativno jeftino, a odgovarajuće rešenje. U liku reprezentativca Đoela Pare, 201 centimetara visokog krila Huventuda.

Izabrane vesti

Problem bi mogao da bude taj što u Parinom ugovoru sa Huventudom postoji i izlazna klauzula u visini od 1.000.000 evra. A, znamo svi da Barsa ove sezone mora da pazi na svaki cent. Huventud svakako neće spustiti cenu, dakle, moraće da se plati. Za igrača od 23 godine i nije preskupo.

Para je u prošloj sezoni uvršten u drugu petorku ACB lige pošto je u proseku beležio 9,6 poena i 5,5 skokova po utakmici. U Evrokupu je bio još bolji sa 13 poena i četiri skoka po meču. Ističe se snagom koja ga čini skoro nezaustavljivm u reketu, a hvale i njegovu igru u odbrani. Šut nije idealan, mada je sve bolji.

Barsa svakako mora da prvo reši pitanje Nikole Mirotića, jer ako se sa njim ne rastane do 1. jula njegov će ugovor ući u budžet za narednu sezonu, a to bi već papirološki moglo značajno da zakomplikuje situaciju u klubu. Ne samo košarkaškom, već i fudbalskom, jer dugovi su takvi da ne ostavljaju prostor za bilo kakve ispade.

Podsetimo, Mirotić ima još dve godine ugovora sa Barsom, koje bi klub u bruto iznosu koštale čak 22.000.000 evra prema napisima lokalnog Mundo Deportiva. A, za sada nema dogovora između kluba i igrača o načinu raskida sardnje. Ako se dogovor i ne postigne do subote Barsa će verovatno raskinuti ugovor sa Mirotićem i ceo slučaj preneti na sud. Izgubiće sigurno, moraće sve da mu isplati, ali će dobiti na vremenu.

Mirotić će naravno lako naći novi angažman, jer ga hoće Olimpija Milano, Olimpijakos, Monako, pa i Crvena zvezda, ali niko ne bi oprostio ovoliki novac.


tagovi

Nikola MirotićKK BarselonaĐoel Para

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara