Bogdan Bogdanović (©AFP)
Bogdan Bogdanović (©AFP)

Bogdan eksplodirao u Teksasu (VIDEO)

Vreme čitanja: 6min | pet. 02.04.21. | 05:30

Šuterska klinika Bogdana Bogdanovića u AT&T centru i rekord sezone u pobedi nad San Antonijom posle dva produžetka

Sumnjalo se u medijima "preko bare" da Atlanta nije napravila pravi potez kada je Boganu Bogdanoviću pred početak sezone uručila četvorogodišnji ugovor težak 72.000.000 dolara. Pisalo se da bi u poslednjim trenucima prelaznog roka mogao i da promeni tim, ali je ostao i svojim partijama zapušio usta svim kritičarima. Polako je dizao formu od povratka na teren posle povrede i večeras pokazao svima šta su Hoksi dobili kada su odlučili da ga potpišu krajem novembra prošle godine. Zatrpao je koš San Antonija, šutirao gotovo besprekorno i sa 28 poena bio najzaslužniji za važan trijumf čete Nejta Mekmilana posle 58 minuta košarke - 134:129.

Tražio je šut Bogi od dolaska u Džordžiju i pravu ulogu u ekipi. Povreda koju je zadobio početkom januara odvojila ga je sa terena gotovo dva meseca, ali svega desetak utakmica mu je bilo potrebno da pronađe ritam i svima stavi do znanja da će biti velika snaga Atlante u borbi za plej-of.

Izabrane vesti

Srpski košarkaš je šutirao gotovo nepogrešivo van linije za tri poena (4/5), pogodio je osam šuteva za dva (8/12), a interesantno je da nije izlazio na liniju za slobodna bacanja. Dakle, promašio je svega pet šuteva iz igre (71 odsto uspešnosti). Tom učinku je dodao i po pet skokova i asistencija, kao i dve blokade i jednu ukradenu loptu, bez izgubljenih.

Našao se Bogdan i u startnoj petorci, gosti su dobili prvi kvartal sa 32:22, a srpski košarkaš je ubacio šest poena (tri dvojke). Isto toliko dodao je i u drugoj deonici, koju su domaći košarkaši ipak dobili, pa su deficit spustili na šest poena. Da će ovo biti njegovo veče postalo je jasno po povratku sa pauze: bivši igrač Partizana i Fenerbahčea je treću četvrtinu otvorio sa tri trojke, pa su gosti ponovo imali dvocifrenu prednost.

Neizvesno u četvrtom kvartalu, San Antonio je istopio prednost rivala, ali je Bogdanović trojkom na dva i po minuta do kraja doneo šest poena prednosti Atlanti: nije bilo dovoljno. Rudi Gej i Dežonte Mari su približili Mamuze na pola koša zaostatka, a Derozan je iskoristio polovičan učinak Treja Janga sa linije penala da dvojkom odvede meč u dodatnih pet minuta.

Rezultatska klackalica u prvom produžetku, gosti su uglavnom bili u prednosti, ali je pogotkom Geja na minut do kraja ekipa Grega Popoviča iznudila još pet minuta košarke u svojoj dvorani. Srpski košarkaš je pogodio za svukom sirene za pobedu, ali se ispostavilo da je ipak zakasnio, pa se otišlo u još jedan produžetak. Bogdanović je u šestom periodu dvojkom odlepio Hokse na plus tri, potom je bilo i šest poena viška u korist Mekmilanovog sastava, ali su Gej i Derozan odbijali da se predaju. Ipak, tačku je stavio Danilo Galinari trojkom, pa je trijumf sa linije penala samo potvrdio Jang.

Sjajan je večeras bio i Klint Kapela sa 28 poena i 17 skokova, dok je dabl-dabl upisao i Jang sa isto toliko poena i 12 asistencija. Dabl-dabl i za Galinarija (16 poena i 12 skokova), dok je do 10 brojao ruki Onkeja Okongvu. Kod Sparsa 36 poena i devet asistencija Derozana, 29 je dodao Derik Vajt, pratili su ih Gej sa 18, Mari sa 16 i Jakob Peltl sa 14 poena i 10 skokova.

Veče je svakako obeležio Bogdanović, ali i njegov doskorašnji saigrač iz Sakramenta Nemanja Bjelica je odradio solidan posao u pobedi Majamija nad Golden Stejtom (116:109). Srpski reprezentativac je za 17 minuta ubacio osam poena i uhvatio dve lopte.

Majami se mučio sa Voriorsima, Stef Kari je imao svoje veče, ali je ekipa Erika Spolstre na debiju Viktora Oladipa ipak uspela da upiše trijumf - 116:109. Uspostavila je kontrolu u poslednjem periodu, ušla u poslednji minut sa devet poena prednosti, što je jasno bilo dovoljno.

Džimi Batler je ubacio 22 poena, pola koša manje dodao je Dankan Robinson, dok je 20 ubacio Tajler Hiro. Bem Adebajo se zaustavio na 19, dok su po 10 dodali veterani Trevor Ariza i Andre Iguodala. Debitant Oladipo je ubacio šest poena, ali dodao i pet asistencija uz tri skoka i dve ukradene lopte. Kod Voriorsa dabl-dabl Karija uz 36 postignutih poena (11 skokova), Endru Vigins je dodao 23, dok je Drejmond Grin bio na dve asistencije od tripl-dabla (16 poena i 10 skokova).

Bruklin je nastavio da dominira istočnom konferencijom, rutinski je odradio posao u duelu sa Šarlotom i stigao do četvrtog uzastopnog trijumfa, pa je na učinku od 34 pobede i 15 poraza ove sezone - 111:89.

Već posle prvog kvartala je bilo jasno kako će se meč u Berklejs centru završiti, kako je domaćin postigao 32, a rivala ostavio na svega 11 poena. Uspeli su Hornetsi da pronađu ritam u napadu, ali ne i da zaustave paklenu ofanzivu Netsa, pa su na poluvremenu bili 20 poena u zaostatku. Rešili su puleni Stiva Neša da posao završe u trećoj četvrtini, pa su na poslednju pauzu otišli sa 27 poena viška i sve je bilo jasno.

Kako su večerašnji meč propustili povređeni Kevin Durent i najkorisniji igrač Istoka u martu Džejms Harden, palicu je preuzeo Kajri Irving, koji je bio na dve asistencije od tripl-dabla (15 poena i 11 skokova). Posebno inspirisa je bio Džef Grin sa 21 poenom, dok je 17 dodao Lendri Šamet, do 15 je brojao i Tajler Džonson, pola koša manje ubacio je Brus Braun. Najnovije pojačanje ekipe iz Bruklina Lamarkus Oldridž, debitovao je sa 11 poena, devet skokova i šest asistencija. Kako će iko zaustaviti ovu ekipu da ne dođe do prstena ove sezone?

Nemoćan je Šarlot bio protiv Netsa, koji na raspolaganju nisu imali ni Blejka Grifina, a Stršljenove jsu sa po 13 poena predvodili Gordon Hejvord i Devonte Grejem. Pola koša manje dodao je Teri Rozir, 11 je ubacio Malik Monk, dok se na 10 poena zaustavio Majls Bridžis.

Nije 48 minuta bilo dovoljno ni da se dobije pobednik u duelu između Nju Orleansa i Orlanda, a Pelikansi su nekako uspeli da izgube od tima koji je poslednjeg dana prelaznog roka ostao bez svih bitnih igrača (Vučević, Gordon, Furnije) - 115:110. Ruku na srce bili su nekompletni.

Sastav iz Floride je bio blizu trijumfa i u regularnom delu, ali je Aleksender Voker sa pet vezanih poena odveo meč u dodatnih pet minuta. Nije ipak imao pravu podršku u nastavku, Vendel Karter Džunior je bio siguran sa linije za slobodna bacanja u poslednjem minutu, pa je Orlando došao do 17. trijumfa u sezoni (31 poraz), Pelikansi su po 26. put izgubili (21 pobeda).

Novajlija iz Čikaga Vendel Karter je predvodio pobednički sastav sa 21 poenom i 12 skokova, Terens Ros je dodao 19, bivši košarkaš madridskog Reala Čason Rendl je ubacio 15, dok je pola koša manje ubacio Dvejn Bejkon. Dvocifreni i Džejms Enis sa 13, kao i Mo Bamba sa 11 poena. U četi Stena Van Gandija, koja je ipak igrala bez Lonza Bola, Zajona Vilijamsona i Brendona Ingrama, istakao se Nikil Aleksander Voker sa 31 poenom, 17 je dodao iskusni Džejms Džonson, po 14 su ubacili Džoš Hart i Erik Bledso, dok je 10 doneo centar Džekson Hejs.

NBA

Petak

Klivlend - Filadelfija 94:114

/Sekston 24 - Milton 27/

Detroit - Vašington 120:91

/Džekson 31 - Vestbruk, Lopez 16/

Bruklin - Šarlot 111:89

/Grin 21 - Hejvord 13/

Majami - Golden Stejt 116:109

/Batler 22 - Kari 36/

Nju Orleans - Orlando 110:115 (101:101)

/Aleksender Voker 31 - Karter Džunior 21/

San Antonio - Atlanta 134:129 (110:110)

/Derozan 36 - Kapela, Bogdanović, Jang 28/

LA Klipers - Denver 94:101

/Lenard 24 - Mari 23/



tagovi

Atlanta HoksBogdan BogdanovićMajami HitNemanja BjelicaBruklin NetsOrlando Medžik

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara