Lorenzo Braun u prodoru (© Euroleague)
Lorenzo Braun u prodoru (© Euroleague)

Četiri minuta mraka ugasili crno-bele u Tel Avivu

Vreme čitanja: 4min | sre. 11.01.23. | 22:03

Partizan Mozzart Bet upisao je poraz u Izraelu u okviru 18. kola Evrolige protiv Makabija

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Tel Aviva)

Kada protivniku dozvolite seriju 12-0 na samom startu utakmice, onda i nije čudno kada upišete poraz. Posebno u Evroligi gde se takve greške ne praštaju. Na sve to u Tel Avivu protiv Makabija koji je jedan od najboljih timova na domaćem parketu. Baš to se dogodilo Partizan Mozzart Betu i to u prva četiri minuta utakmice. Kada se bude pravila analiza, baš taj uvodni period će biti presudan jer crno-beli posle toga nisu mogli da se oporave uprkos velikoj borbi. U jednom momentu su prišlu na minus četiri u trećoj četvrtini, ali više od toga nije moglo. Prekinut je niz od četiri trijumfa - Makabi je sasvim zasluženo slavio u 18. kolu 90:81.

Izabrane vesti

Da čitav poraz bude teži, Makabi se dugo nudio crno-belima, posebno u trećoj četvrtini. U serijama su promašivali otvorene šuteve, ali se i klub iz Humske identičnom merom revanširao. Promašivali su Anđušić, Trifunović, ali i Lesor sa linije za slobodna bacanja. Na kraju prodori i koševi Alekse Avramovića i Kevina Pantera u četvrtoj četvrtini nisu bili dovoljni za senzacionalan preokret.

Panter je bio najefikasniji igrač u crno-belom, ubacio je 22 poena, ali pamtiće se brzoplet šut sa velike udaljenost na minus šest. Pratio ga je Dante Egzum sa 17, Ledej je imao 15, a Avramović 13. Izostali su poeni Lesora koji je bio zaustavljen na ovom meču, ali i Danila Anđušića, Džejmsa Nanelija i Jama Madara. Samo je Amerikanac upisao poene i to dva.

Na drugoj strani blistao je dobro poznati Lorenzo Braun. Amerikanac sa pasošem Španije je uvek uspevao da probije odbranu crno-belih i bez ikakve dileme je najzaslužniji za trijumf domaćina. Ubacio je 21 poen.

Navikli su nigrači Partizana da su oni ti koji dobijaju vetar u leđa od vatrene publike na tribinama, nigde do sada na gostovanjima nije bilo kao u Tel Avivu. Ispunjena dvorana do poslednjeg mesta, sve u žuto-plavoj boji i svi navijaju kao jedan. Paklen doček su imali crno-beli već u uvodnim minutima.

Domaćin kao da je krenuo meč u petoj brzini, dok su se izabranici Željka Obradovića još pokušavali da nađu bilo kakav ritam, Makabi je imao dvocifrenu prednost. Nizale su se kontre, a na svako zakucavanje publika je skakala, ali posebno oduševljenje je bilo na dve trojke Bonzija Kolisona koje su naterale Obradovića da zatraži minut odmora jer je na semaforu stajalo 10:0.

Partizane, napadaj“, začilo se iz dvorane, oglasila se grupa od oko 50 navijača crno-belih koji su doputovali u Izrael.

Ipak, malo šta je funkcionisalo. Tek posle četiri minuta je klub iz Humske uspeo da postigne prvi koš. Ledej je bio precizan, ubrzo i Naneli, ali nije bilo dogovora na munjeivto brze napade kojima je komandovao Lorenzo Braun.

Ručnu kočnicu su uspeli da podignu Panter, Egzum i Ledej. Kapiten dalekometnom paljbom, Egzum prodorima, a Ledej borbom u reketu. To je bilo dovoljno samo da se sporadično crno-belim tim približi na minus devet. Tek je u finišu prvog poluvremena tim Željka Obradovića istinski uspeo da uspostavi kontrolu, pre svega u odbrani. Dva napada Makabi nije uspeo da reši i samim tim su crno-beli ostali na i više nego dobrih minus sedam – 46:39.

Naizgled je drugo poluvreme počelo idealno. Trojkom Avramovića za minus četiri, ali srčani plejmejker posle toga izgubio dve lopte koje su doprinele da se domaćin ponovo odlepi na plus osam preko koševa već toliko pominjanog Lorenza Brauna. Avramović je bio u centru pažnje i na startu četvrtog kvartala, kada je dva puta sjajno probio odbranu, oba puta se smanjivao zaostatak na minus osam, ali je Makabi ostao hladnokrvan, uvek su tražili otvorenog čoveka, vraćali su se na dvocifren zaostatak, ali crno-beli su odbijali da se predaju. Avramović je ušao u svoju dobro poznatu seriju, osetio je to i Obradović koji ga je ostavljao u igri uprkos nekim nepromišljenim odlukama, ali on je bio najzaslužniji što se Partizan Mozzart Bet toliko dugo držao u igri. Panter je u finišu imao loptu u rukama, vraćao je crno-bele na šest poena zastatka, ali više od toga nije mogao.

-------------------------------

- Evroliga - 18. kolo -

MAKABI TEL AVIV - PARTIZAN MOZZART BET 90:81

(24:13, 22:26, 18:14, 26:28)

Dvorana: Menora Mivtahim Arena (Tel Aviv)

Sudije: Ana Panter, Mario Majkić, Pjotr Pastušjak

Makabi Tel Aviv: Adams 5, Braun 21, Boldvin 21, Martin 13, Menko, Sorkin 5, DiBartolomeo 5, Hilijard, Koen 4, Holins, Nibo 10, Kolson 19

Partizan Mozzart Bet: Vukčević, Ledej 15, Avramović 15, Panter 22, Smailagić, Papapetru 2, Egzum 17, Naneli 2, Lesor 5, Trifunović 3, Anđušić, Madar

EVROLIGA - 18. KOLO

Utorak

Crvena zvezda - Real Madrid 59:79

/Nedović 18 - Musa 19/

Monako - Olimpijakos 64:60

/Džejms 19 - Piters 12/

Alba - Milano 83:63

/Lo 17 - Luvavu 16/

Bajern - Baskonija 92:79

/Vinston 16 - Hauard 21/

Panatinaikos - Fenerbahče 88:94 (78:78)

/Bejkon 27 - Hejs 24/

Virtus Bolonja - Žalgiris 77:87

/Teodosić 21 - Šmits 17/

Sreda

Asvel - Barselona

Makabi Tel Aviv - Partizan Mozzart Bet

Valensija - Anadolu Efes U TOKU

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanKK Makabi Tel Aviv

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara