Nebojša Čović (©MN Press)
Nebojša Čović (©MN Press)

Crvena zvezda objavila podatke - od grada skoro koliko od državnih preduzeća

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.06.22. | 16:14

Zajedno učestvuju u 60 odsto prihoda

Srpsku košarku danas je zatalasala vest o odustajanju Partizana od takmičenja u završnici Superlige i pokretanju disciplinskog postupka protiv kluba. Istovremeno, sa Malog Kalemegdana stigao je finansijski izveštaj za poslovanje Crvene zvezde u sezoni na izmaku, zaključno sa 1. junom ove godine.

U opširnom izveštaju Crvena zvezda objavila je da je od Grada Beograda za takmičarsku 2021/22 dobila 2.483.707,82 evra, što je drastičan skok u odnosu na period od prethodnih deset godina. Na primer, prošle sezone crveno-beli su od gradskih vlasti dobili 677.427,20 evra. Prihodi od državnih preduzeća, među kojima su između ostalih Telekom Srbija, Dunav osiguranje i Državna lutrija Srbije, neznatno su viši, odnosno 2.739.944,27 evra. To je, opet, za oko 500.000 evra manje nego lani.

Izabrane vesti

Kako je objavljeno, prihodi od državnih preduzeća i gradskih vlasti su 60 odsto ukupnih klupskih prihoda za ovu sezonu. Ostatak prihoda dolazi od sponzorstava, donacija, obeštećenja, ulaznica, škole košarke i ostalih stavki u iznosu od 3.511.335,84 evra.

"U izveštajima koji su od danas na raspolaganju svim zvezdašima, ali i celokupnoj javnosti, nalaze se svi prihodi kluba (prikazani kroz period od 2011. godine i pojedinačno po sezonama) od državnih preduzeća, donacije, kao i kompletna struktura prihoda od sponzora, donacija, prihoda od ulaznica, obeštećenja, takođe i prihodi od države, grada Beograda i njihov procentualni udeo u budžetu KK Crvena zvezda počev od 2011. godine kroz 12-godišnji period i pojedinačno za svaku od 11 sezona", stoji u klupskom saopštenju.

Crvena zvezda je posebno istakla da je ukupna glavnica duga za porez (PDV) 572.579 evra.

Sve tabele sa kompletnim iznosima prihoda i ostalim stavkama možete pogledati OVDE.


tagovi

KK Crvena zvezdaNebojša Čović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara