Alen Smailagić, Joanis Papapetru i Danilo Anđišić (Foto: Bojan Brezovac/Mozzart Sport)
Alen Smailagić, Joanis Papapetru i Danilo Anđišić (Foto: Bojan Brezovac/Mozzart Sport)

Danilovih 10 trojki za 32 minuta pred let za Tel Aviv: Volim Spanulisovu piramidu, imam rutinu od koje ne odstupam

Vreme čitanja: 4min | uto. 10.01.23. | 09:23

„Malo se otvorilo ove dve utakmice, naravno drago mi je jer je bitno za samopouzdanje šutera“, istakao je bek Partizan Mozzart Beta u razgovoru za naš portal

Kada su se nizali porazi i kada nije bio na parketu, nikada niste mogli da vidite Danila Anđušića pognute glave. Isto tako sada nije poleteo kada je za ukupno 32 minuta na parketu isporučio 10 trojki na dva meča, četiri Monaku i šest Ciboni. Na oba okršaja Partizan Mozzart Bet je upisao ubedljive pobede i produžio seriju trijumfa. Sada se crno-beli tim sprema za novo putovanje i duplo kolo u Evroligi. Ekipa se okupila kod Štark arene gde su zajedno došli na aerodrom „Nikola Tesla“, dobro poznato mesto za profesionalnnog sportistu, odatle su se upitili za Tel Aviv – idu na noge slavnom Makabiju (sreda 20.05), a bitan faktor i na ovom meču u planovima Željka Obradovića biće sjajni šuter koji objašnjava trenutnu formu, kako sopstvenu, tako i timsku.

Izabrane vesti

Osećam se dobro, mislim da realno nisam uradio ništa novo. To je ono što radim cele sezone, nekada se to više vidi, nekada malo manje. Generalno radim sve što sam radio do sada, ništa specijalno nisam menjao. Malo se otvorilo ove dve utakmice, naravno drago mi je jer je bitno za samopouzdanje šutera. Verujem u ono što radim i ono što mogu da uradim. Nije nešto što me iznenađuje“, počinje razgovor Anđušić za Mozzart Sport pred poletanje za Izrael.

Pre meča protiv Monaka, igrao je po 10 minuta protiv Fenerbahčea i Asvela, ubacio je ukupno 10 poena. Na naredne dve utakmice nije ulazio u igru, ali onda je namestio nišan protiv bivšeg kluba. Četiri pokušaja van linije 6,75 i svaki je pocepao mrežu i samo potvrdio ono što statistički podaci pokazuju – da je jedan od najboljih šutera na Starom kontinentu. Sa istim ciljem Danio putuje u Tel Aviv, ali ističe da ne obraća pažnju kada lopta neki put neće da prođe kroz obruč.

Generalno šuteri šutiraju. Čak se i Stefu Kariju desi da promaši 10 šuteva, pa sledeću utakmicu bude bez promašaja. Te stvari se dešavaju, postavi se tako utakmica, ali bitno je ne razmišljati o promašajima, pa čak i pogođenim šutevima. Ono što je iza tebe ostaviti iza, i samo gledati šta je napred i spremiti se što je najbolje moguće za novi izazov. Cilj mi je da svaki šut koji uzmem bude iz prave situacije i što bolje pozicije. Samo na taj način se ulazi u dobru šutersku formu. Nema šta tu previše da se razmišlja“.

Ni Danilovi saigrači nisu ravnodušni na šuterske sposobnosti iskusnog beka. Svojevremeno je Dante Egzum pričao o Anđušićevoj šuterskoj rutini posle treninga istakavši da radi vežbu po maniru legendarnog Vasilisa Spanulisa.

Nije to baš njegova vežba, nego je on radi. Zove se piramida. Iz svake pozicije vezuješ koševe, a ako promašiš, ideš poziciju nazad. Generalno, tu vežbu ne ponavljam toliko često, ali volim da je radim s vremena na vreme. Isto tako imam rutine da vežem 10 šuteva, naravno uz standardan trening gde se uvežbavaju razne situacije iz igre, ali imam to svoje što uradim posle treninga i prija mi“.

Nikome ne može da promakne da je Partizan Mozzart Bet sada u seriji od četiri trijumfa i da se klub iz Humske ponovo otvoreno ubacio u trku za najboljih osam u elitnom takmičenju.

Kada je bila nešto lošija situacija, ponoviću ponovo, kao papagaj, ali niko nas nije nadigrao, kada smo igrali slabije, pokazali smo da je sve bilo na jednu loptu. Naravno porazi su se pisali i oni se možda pamte u javnosti, ali ceo tim i stučni štab je nastavio da veruje, radili smo maksimalno bez obzira i na neke neočekivane poraze. Znali smo da će se rad pokazati i sada se pokazuje protiv dobrih ekipa, ali sa druge strane ne smemo da se opuštemo i razmišljamo da smo uradili nešto specijalno. I poraze i pobede treba zaboraviti, naravno treba zadržati momentum jer igramo dobru timsku košarku, igramo na način na koji želimo da igramo i to se vidi po rezultatima“.


Ceo tim je sada naoštren da nastavi seriju dobrih rezultata. U Tel Avivu ih čeka tim koji trenutno zauzima devetu poziciju na tabeli, sa samo jednom pobedom više od crno-belih.

Imaju i oni sjajnu podršku sa tribina, kao i mi. Vruć je teren, a uz to je i Makabi dobar tim, imali su tu slabu utakmicu protiv Reala, ali su pre toga bili u seriji pobeda. Opet kažem, ako igramo našu igru i budemo fokusirani, možemo da dođemo do brejka što bi nam puno značilo“, završava Anđušić dok se tim sprema za ukrcavanje na avion za Izrael.

EVROLIGA - 18. KOLO

Utorak

19.00: (2,55) Crvena zvezda (14,5) Real Madrid (1,60)

19.00: (2,05) Monako (13,5) Olimpijakos (1,90)

20.00: (2,15) Alba (14,5) Milano (1,80)

20.30: (2,15) Bajern (14,5) Baskonija (1,80)

20.30: (2,30) Panatinaikos (14,5) Fenerbahče (1,70)

20.30: (1,45) Virtus Bolonja (15,0) Žalgiris (3,05)

Sreda

20.00: (3,05) Asvel (15,0) Barselona (1,45)

20.05: (1,60) Makabi Tel Aviv (14,5) Partizan Mozzart Bet (2,55)

20.30: (2,55) Valensija (14,5) Anadolu Efes (1,60)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetDanilo AnđušićKK Makabi Tel Aviv

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara