Davidovac se oprostio od Zvezde: Ne znam da li je uopšte moguće opisati sve što sam doživeo

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.06.22. | 23:22

"Ne brojim samo pobede, poraze ili trofeje, najvrednija su prijateljstva i uspomene koje će ostati do kraja života"

Otišao je Dejan Radonjić u Panatinaikos, nekoliko dana ranije sa Malog Kalemegdana otišli su Ostin Holins i Dejan Davidovac. Prvi u Makabi, drugi u CSKA.

Srpski reprezentativac potpisao je ugovor za narednu sezonu sa moskovskim velikanom, a tokom slobodnog vremena od reprezentativnih obaveza oprostio se od Crvene zvezde, navijača i dojučerašnjih saigrača sa kojima je delio dobro i zlo tokom proteklih pet godina.

Izabrane vesti

Davidovac je u sezoni za nama beležio pet poena i 3,3 skoka u Evroligi, odnosno 6,9 poena i 3,2 uhvaćene lopte u ABA ligi.

"Posle pet nezaboravnih godina, došlo je vreme za rastanak... Nisam siguran da li imam dovoljno reči, ni da li je uopšte moguće opisati sve što sam u Zvezdi doživeo! Ne brojim samo pobede, poraze ili trofeje, najvrednija su prijateljstva i uspomene koje će ostati do kraja života! Hvala svima koji su me podržavali i najveće hvala navijačima koji su mi ulepšali boravak u Zvezdi", poručio je novi košarkaš CSKA.

Davidovac iz Crvene zvezde odlazi sa tačno deset osvojenih pehara i dve triple krune, osvojene u protekle dve sezone. Bio je Zvezdin univerzalac, proteklu godinu proveo je mahom kao centar u niskim petorkama, a pokrio je praktično sve pozicije na terenu izuzev beka šutera. U redovima crveno-belih zvanično je proveo sedam godina, iako je prve dve sezone (2015-2017) proveo kao pozajmljeni igrač u FMP iz Železnika.

U Moskvi će za trenera imati makedonskog stratega Emila Rajkovića, dok će mu saigrač biti Nikola Milutinov.


tagovi

KK Crvena zvezdaDejan DavidovacABA liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara