Dejan Davidovac i sportski direktor Milan Dozet (©Star Sport)
Dejan Davidovac i sportski direktor Milan Dozet (©Star Sport)

Dejan Davidovac i Crvena zvezda – na stolu je trogodišnji ugovor

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.06.23. | 13:27

Srpski reprezentativac i CSKA imaju opciju izlaska, plata bi bila manja nego u Rusiji, čeka se zeleno svetlo iz Moskve

Poslednjih dana u fokusu javnosti bile su vesti o tome ko bi sve mogao da napusti Crvenu zvezdu, a sada je vreme za prvu lastu na Malom Kalemegdanu.

Dejan Davidovac na pragu je povratka među crveno-bele, samo godinu dana pošto je otišao u moskovski CSKA. Ovo nije novost, jer je poslednjih dana bilo priča na ovu temu. Posao jeste blizu realizacije i detalji dele dve strane od obnavljanja saradnje.

Izabrane vesti

Prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sport, na stolu je trogodišnji ugovor. Srpski reprezentativac spreman je da prihvati solidno umanjenje godišnje plate od one iz CSKA kako bi se vratio na mesto uspeha.

Saradnja jeste blizu dogovora i čeka zeleno svetlo iz Moskve. Davidovac i CSKA imaju mogućnost izlaska iz ugovora, odnosno da ne iskoriste opciju "+1" u ugovoru, zbog čega dve strane razgovaraju o rešenju koje bi zadovoljilo sve strane. A sve ide u smeru toga da momak iz Zrenjanina ponovo zaduži crveno-belu opremu beogradskog velikana.

Sportski direktor Crvene zvezde Milan Dozet je u nedavnom razgovoru za Sportklub poručio da su u "fokusu domaći košarkaši i nekadašnji članovi Zvezde, da bi u sezoni 2023/24 bili još bolji", kao i da je "ideja da se zadrži što više domaćih igrača" zbog šampionskog DNK.

U te okvire svakako se uklapa Dejan Davidovac. Tokom petogodišnjeg boravka u Crvenoj zvezdi osvojio je deset trofeja. Tri puta bio je šampion Jadranske lige, četiri srpske titule, jedan ABA Superkup i dva Kupa Radivoja Koraća. Podsetimo, krilni košarkaš je bio uz ekipu tokom finala Jadranske lige protiv Partizan Mozzart Beta, između ostalog i na majstorici u Beogradskoj areni.

Prošle sezone u CSKA beležio 7,1 poen, 3,6 skokova, te jednu asistenciju i ukradenu loptu na 47 utakmica.


tagovi

Dejan DavidovacKK Crvena zvezdaKošarkaški transferiABA liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara