Tristan Vukčević (©Shutterstock)
Tristan Vukčević (©Shutterstock)

Detalj dogovora: Ako Tristan Vukčević ode u NBA, klauzula se isplaćuje Realu

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.01.22. | 18:42

A ne Partizanu...

Tristan Vukčević karijeru nastavlja u Partizanu, a odgovorni u madridskom Realu učinili su sve da se obezbede u slučaju da supertalentovani košarkaš karijeru nastavi u NBA ligi.

Naime, prema informacijama novinarke televizije Movistar Pilar Kasado, dva kluba su sklopila dogovor da se iznos NBA klauzule, u slučaju da Vukčević karijeru jednog dana nastavi u najjačoj ligi sveta, isplati Real Madridu, a ne Partizanu. Dakle, on bi preko okeana otišao kao košarkaš Parnog valjka, samo bi novac završio na računu Blankosa. To je nezvanično detalj zbog kojeg Partizan nije platio obeštećenje za Vukčevića.

Izabrane vesti

Petak, 17.00: (8,50) Krka (25,0) Partizan (1,07)

Tristanov transfer u Humsku odjeknuo je jako srpskim košarkaškim nebom. Nekoliko dana se kuvalo, a iako je prvobitna informacija glasila da se radi o pozajmici, sin nekadašnjeg reprezentativca Dušana Vukčevića potpisao je višegodišnju saradnju. Tačnije, do kraja ove i još naredne dve sezone.

Kako se navodi, Vukčević će i dalje biti praćen od strane NBA skauta. Podsetimo, Partizan je godinama privlačio veliku pažnju emisara iz NBA lige. Podsetimo, prošlog meseca gosti Beogradske arene bili su vodeći ljudi Boston Seltiksa, Bred Stivens i Ostin Ejndž. Tada su posmatrali Jama Madara.

Vukčević je i dalje jedan od najtalentovanijih igrača svoje generacije. Ali, u jakoj konkurenciji nije mogao da se izbori za veću minutažu kao igrač Reala. Pogotovo od povratka Gabrijela Deka.

Tristan Vukčević bi u najskorije vreme trebalo da se priključi treninzima Partizana, a onda i da zaigra u crno-belom dresu.



tagovi

KK PartizanKK Real MadridTristan VukčevićEvroligaEvrokupABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara