Luka Dončić (© FIBA)
Luka Dončić (© FIBA)

Dončić: Igrao sam pod injekcijama, razočarao sam čitavu Sloveniju

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.09.22. | 23:15

"Povreda nije razloga što sam odigrao loše", rekao je as Dalas Meveriksa na konferenciji za medije posle poraza u četvrtfinalu Evrobasketa

Evrobasket će ostati obeležen velikim iznenađenjima, ali možda najveće je priredila Poljska koja je nadigrala Luku Dončića i Sloveniju. Aktuelni šampioni Evrope su zaustavljeni u četvrtfinalu, a na konferenciji za medije u centru pažnje bio je as Dalasa. On je čestitao Poljacima na sjajnom meču i otkrio da je drugo poluvreme igrao pod injekcijom.

Izabrane vesti

"Odigrali su neverovatno, veliki uspeh za njih. Što se nas tiče ... nismo odigrali kako smo hteli. Nije bilo energije, ali smo se borili do kraja. Još jednom svaka im čest", bili su prvi utisci Dončića koji se pridružio Nikoli Jokiću i Janisu Adetokunbu kao najvećim zvezdama šampionata koje su ostale bez prilike da se bore za medalju. Svi znamo šta se dogodilo na meču Srbije i Italije u osmini finala, Nemci su šokirali Grke, a sada se isto dogodilo i Slovencima u okršaju sa Poljacima.

Pored sjajnih igrača, uzbudljivih utakmica, glavna tema kod mnogih su bile sudije. Upitali su novinari Dončića da li bi loš nivo suđenja mogao da utiče na njegovu buduću odluku da obuče dres sa nacionalnim grbom.

"Ne znam šta bih rekao o sudijama. Uvek ću igrati za Sloveniju, kada god mogu i ako sam zdrav."

Videlo se odmah da Dončić nije na uobičajenom nivou na susretu četvrtfinala. Povreda ga je mučila, ali uprkos tome upisao je 14 poena, 11 skokova, sedam asistencija.

"Ne znam šta da kažem, nisam bio na 100%, dobio sam injekciju na poluvremenu, ali to nije razlog zašto sam odigrao loše. Razočarao sam ekipu i celu naciju... moram da budem bolji", dodao je Dončić, a odmah je uskočio selektor Aleksandar Sekulić:

"Ne možemo da krivimo Luku, morali smo kao ekipa da odigramo mnogo bolje".

Usledilo je novo pitanje. Da li vam teže padaju porazi u dresu Dalasa ili Slovenije?

"Za mene je najlepše igrati za Sloveniju. Borili smo se svi kao jedan, ali porazi su deo sporta. To je tako. Svi smo želeli da se borimo za medalju."

Još jednom se osvrnuo na trijumf Poljaka.

"Znam da su nas svi videli kao favorite, ali Poljska ima sjajnu ekipu, moram da im čestitam. Evorbasket je bio sjajan, puno odličnih timova je igralo. Publika je mogla da vidi sjajne predstave".

Heroj pobedničkog tima je Mateuš Ponitka koji je zabeležio tripl-dabl učinak. Tek treći u istoriji Evrobasketa.

"Sjajna partija sa njegove strane. Odličan je igrač i lider, verovatno ima NBA potencijal, nisam ja GM, ja sam košarkaš, ali verovatno bi mogao da igra u NBA", završio je obraćanje Dončić.





tagovi

košarkaška reprezentacija SlovenijeLuka DončićEvrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara