Kevin Durant (©AFP)
Kevin Durant (©AFP)

Durant povukao zahtev za trejd, pa dobio ozbiljne kritike

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.08.22. | 22:38

Vrsni košarkaš ostaje u Bruklinu, ali...

Saga oko Kevina Duranta dobila je epilog, ali ne onakav kakvim su se verovatno mnogi nadali. Jedan od najboljih košarkaša današnjice je na iznenađenje većeg dela košarkaške javnosti odlučio da povuče zahtev za trejd posle sastanka sa prvim čovekom Džoijem Caijem, te trenerom Stivom Nešom i generalnim menadžerom Šonom Marksom.

Razgovoru koji je održan u Los Anđelesu prisustvovao je i Durantov agent Rič Klajman, a posle višesatnih pregovora odlučeno je da se saradnja ipak nastavi. To je potvrdio Marks u razgovoru za američke medije.

Izabrane vesti

“Neš, Cai i ja smo se sastali sa Durantom i Klajmanom i dogovorili smo da se nastavi saradnja. Sada se maksimalno fokusiramo na košarku i zajedničke ciljeve, a to je da izgradimo stabilnu franšizu na duže staze i osvojimo šampionski prsten“, poručio je Marks.

Četvrtak, 20.00: (1,55) Srbija (14,5) Grčka (2,70)

To znači da je Bruklin uspeo da zadrži tandem Durant – Irving pošto je i odlični plejmejker još ranije odlučio da ne mrda iz redova Netsa. Durant sa klubom ima još četiri godine ugovora vredne 192.400.000 dolara koji traje do kraja takmičarske 2025/26.

Sa odlukom jednog od najboljih košarkaša novijeg doba nisu se saglasili svi. Jedan od najglasnijih igrača u NBA svetu Patrik Beverli oštro je kritikovao Durantov postupak i čak ga optužio da zbog njegovog premišljanja neki igrači nemaju posao...

“Možete svi da sedite i ćutite, što nije u redu. Pazite, imamo igrače i njihove porodice koje nemaju posao zbog Duranta i njegovih sr***a. To nije dobro“, napisao je Beverli na društvenim mrežama na šta je ubrzo odgovorio Durant rečima:

“Okrivite Duranta“.

Beverlijeva poruka najviše se odnosila na činjenicu da su brojni NBA klubovi čekali da se Bruklin odluči sa kim će da sklopi trejd, što je trebalo da pokrene domino efekat širom lige u pogledu daljih razmena i potpisivanja igrača bez angažmana.

Videćemo kako će se Durantov izbor zaista dalje odraziti na dešavanja na tržištu.


tagovi

Kevin DurantNBA ligaBruklin Nets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara