Duško Ivanović (Foto: Starsport)
Duško Ivanović (Foto: Starsport)

Duško Ivanović: Darovali smo pobedu Partizanu, ali to ništa ne menja, verujemo da možemo da osvojimo ABA ligu

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.06.23. | 22:43

"Strašno verujem mojim igračim. Znam kako mogu da igraju, znamo da možemo da pobedimo Partizan i to stvarno i iskreno mislim. Ako neko hoće da osvoji finale, ne može da ima sumnje da će da pobedi", rekao je trener Crvene zvezde.

Košarkaši Crvene zvezde su posle 40 minuta velike borbe u drugoj utakmici finala ABA lige izgubili od Partizan Mozzart Beta i sada crno-beli vode 2-0 u seriji. Serija se seli u dvorani Aleksandar Nikolić, kada će domaćin biti branilac trona.

Duško Ivanović je sportski čestitao rivalu, ali i dalje veruje da njegov tim može do trona.

Izabrane vesti

"Čestitke Partizanu, iskoristio je prednost domaćeg terena i vodi 2-0. Igrali smo večeras daleko bolje u prvom poluvremenu, imali smo šanse da pobedimo, ali smo darovali pobedu Partizanu nekim promašajima i naročito sa padom u odbrani u drugom poluvremenu. Ali dobro, 2-0, igra se do tri, sada se igra kod nas, ništa to ne menja, ni naš filing da možemo da pobedimo i osvojimo ABA ligu", rekao je trener Crvene zvezde, a onda mu je neko iz sale kratko dobacio, ali je srećom konferencija ubrzo nastavljena.

Šta je Zvezdi nedostajalo?

"Večeras nam je nedostajao dobar završetak akcija, promašili smo tri četiri zicera i pala je koncentaracija u odbrani i zaboravili smo da utakmica traje 40 minuta, naročito u odbrani".

Pojasnio je zašto i dalje ima osećaj da će njegov tim pobediti.

"Strašno verujem mojim igračim. Znam kako mogu da igraju, znamo da možemo da pobedimo Partizan i to stvarno i iskreno mislim. Ako neko hoće da osvoji finale, ne može da ima sumnje da će da pobedi. Ni ja ni moji igrači. Nemamo sumnje".

Crveno-beli su promašili nekoliko otvorenih šuteva, u par navrata im je ispadala lopta iz ruku... Energije ipak nije manjkalo.

"Igraćemo sa maksimalnom energijom koju možemo da imamo. Možda još i veću nego što smo imali na ovoj utakmici. Promaštii zicer je sastavni deo igre. Izgleda lako, ali ponekad je teško, što izgleda nemoguće. Nemojmo da mislimo da je lako. Nije baš lako. Nadam se da ćemo zicere na narednoj utakmici pogoditi".

Šta će biti ključno u nastavku serije?

"Poznajemo se dosta dobro, igrali smo i ranije, sedam utakmica. Sitni detalji će verovatno odlučivati. I mi i Partizan nešto ćemo promeniti", zaključio je Duško Ivanović.


tagovi

KK Crvena zvezdaDuško Ivanović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara