Duško Ivanović (Foto: MN Press)
Duško Ivanović (Foto: MN Press)

Duško Ivanović pred premijeru sa Asvelom: Najopasnija i najteža utakmica

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.10.23. | 18:41

"Neće nas zavarati", rekao je trener Crvene zvezde o porazu francuskog tima pred put za Beograd

Debitovao je Duško Ivanović na klupi Crvene zvezde 17. novembra tekuće godine, a protivnik je bio Asvel. Takmičenje - Evroliga. U novu sezonu na najvećoj kontinentalnoj pozornici iskusni stručnjak sa crveno-belima takođe ulazi protiv najtrofejnijeg francuskog tima (četvrtak, 19.00).

Pre godinu dana su njegovi puleni stigli do trijumfa u završnici, iako su na četiri minuta do kraja bili osam poena u zaostatku. Bio je to samo početak trijumfalnog niza od 10 utakmica. Sada Ivanović ima gotovo potpuno novi tim na raspolaganju, a očekivanja su pred početak novog ciklusa u društvu najboljih visoka.

Izabrane vesti

"Idemo utakmicu po utakmicu. Napravili smo dobru ekipu, skup dobrih igrača koji tek treba da budu dobra ekipa i naša očekivanja su u velikom klubu kao Zvezda uvek najveća. Najopasnija i najteža utakmica za nas jer je prva i svi očekuju da dobijemo, jer igrači jedva čekaju da počne, imaju mnogo energije, još će nam dodatnu energiju dati publika. Sve to treba da se uskladi, da ne izgorimo u svemu tome. Nadam se da smo dovoljno iskusni da možemo da odigramo kompletnih 40 minuta", rekao je trener Crvene zvezde.

Crveno-beli su sezonu otvorili pobedom u Laktašima protiv Igokee (81:63) i to bez Adama Hange, Dejana Davidovca, Šabaza Nejpira i Nemanje Bjelice. Zdravstvena situacija se u odnosu na taj meč naizgled popravila, ali nije hteo trener Zvezde previše da otkriva karte.

"Dobro je, videćemo sutra", dodao je Ivanović, koji nije hteo da komentariše status Bjelice, čijeg imena nema na spisku igrača Zvezde na sajtu Evrolige.

Ivanovićevi izabranici su imali priliku da se tokom priprema odmere sa sastavom Ti Džej Parkera, na turniru u Sardiniji. Slavili su, ali bila je to rana faza pripremnog perioda, pa ni jedni ni drugi nisu bili kompletni.

"Nije bilo sakrivanja, ali niko nije bio kompletan. Njima nisu igrali De Kolo i Lovernj, a videli smo na svim važnijim utakmicama da se sve vrti oko njih. Asvel sa njima i bez njih je potpuno drugačija ekipa".

Asvel u Beograd stiže na dan utakmice i to u ne baš najboljem raspoloženju. Vezao je dva poraza u francuskom šampionatu, samo 48 sati pred okršaj sa Zvezdom neočekivano izgubio od Sen Kentena sa 20 razlike (71:91).

"Nisu previše razmišljali o toj utakmici, jer nisu igrali De Kolo i Kaudi. Nisu mnogo vremena proveli na terenu ni Lovernj ni Li. Verovatno su se više spremali za našu utakmicu. To nas neće zavarati, znamo njihov kvalitet i da dolaze ovde da daju maksimum", zaključio je Ivanović.



tagovi

KK Crvena zvezdaDuško Ivanović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara