Majk Džejms (© Star sport)
Majk Džejms (© Star sport)

Džejms MVP meseca: Pokazali smo da svakoga možemo da pobedimo

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.04.22. | 16:54

Amerikanac u Monako prosečno beleži 16,5 poena po meču Evrolige

Majk Džejms se kod Saše Obradovića iskristalisao kao apsolutni lider Monaka. Amerikanac je najbolji strelac ekipe sa 16,5 poena, a posle fantastične serije pobeda u martu, Monako je uspeo da obezbedi mesto među najboljih osam Evrolige, a samim tim kartu za plej-of elitnog takmičenja. Za sjajne partije Džejms je dobio nagradu MVP meseca.

U intervjuu za sajt Evrolige, Džejms se dotakao nekoliko tema, a pre svega odbrane pošto ekipu Monaka bije glas da se pre svega obazire na napad.

Izabrane vesti

"Vrlo je bitna odbrana, u napadu možemo lako da dođemo do koša zato je bitno da kostantno pokušavamo da zaustavimo protivnički napad. Veliku pažnju obraćamo na to na treninzima. Od kako je Obradović došao, napredovali smo na svim poljima, a posebno u odbrani", počeo je Džejms koji je potom osvrnuo na saradnju sa Sašom Obradovićem.

"Žao mi je što ga nisam video kako igra, moram da pronađem klipove. Čuo sam da je bio dobar, da je bio veliki takmičar. Baš zbog toga mislim da smo se pronašli, obojica imamo veliku želju da pobedimo".

Monako je trenutno sedmi na tabeli sa 14 pobeda i 13 poraza, a ostaje da se vidi ko će biti drugi. Trenutno je to Olimpijakos.

"Imamo ekipu koja se sjajno uklopila, niko nije previše ozbilljan da ne možeš da se šališ sa njim, kao grupa smo se pronašli i to se vidi na terenu. Pokazali smo da možemo da pobedimo svakoga, a kruna dobre serije je sam plasman u najboljih osam. Nemamo prednost domaćeg terena, ali mislim da to nije previše važno", zaključio je Džejms.


tagovi

KK MonakoMajk Džejms

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara