Saša Obradović (©Starsport)
Saša Obradović (©Starsport)

Obradović obezbedio plej-of Evrolige i još godinu dana saradnje sa Monakom

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.04.22. | 16:32

Srpski stručnjak zasluženo nagrađen novim ugovorom

Vratio se u Monako sredinom decembra i na klupi zamenio Zvezdana Mitrovića. Za kratko vreme Saša Obradović je konsolidovao ekipu i počeo da beleži sjajne rezultate. Na kraju je osvajača Evrokupa doveo i do plej-ofa Evrolige, a posle odličnih izdanja nagrađen je i novim ugovorom.

Kako je obelodanio njegov agent Miško Ražnatović, srpski stručnjak će predvoditi Monako i naredne sezone. Velikim uspehom kupio je upravu i obezbedio produžetak saradnje iako najvažnije borbe u tekućoj sezoni tek slede.

Izabrane vesti

Odlično Kneževi igraju pod palicom srpskog stručnjaka, dobili su 26 od 36 utakmica od kako ih je bivši igrač i trener Crvene zvezde preuzeo. Izvesno je da će sa sedmog mesta u doigravanje elitnog takmičenja (14-13), dok su u LNB Pro A ligi drugi iza Metropolitana, ali sa istim učinkom kao lider (19-7).

Obradović je trenersku karijeru počeo u Kelnu 2005. godine. Radio je potom u Kijevu, Turovu i Donjecku pre nego što je preuzeo Albu. Proveo je četiri godine u Berlinu, predvodio potom Lokomotivu Kubanje pre nego što je po prvi put seo na klupu Monaka 2019. godine. Kratko je potom predvodio Zvezdu, pre nego što se krajem prošle godine vratio u redove Kneževa.

Tokom kariejre osvojio je titulu u Nemačkoj sa Kelnom, četiri puta Kup Nemačke (jednom sa Kelnom, tri puta sa Albom), dok je sa Lokomotivom Kubanj osvojio Kup Rusije (2018), a ise godine proglašem je i za najboljeg trenera Evrokupa. U poslednjoj sezoni sa Donjeckom popeo se i na krov Ukrajine.


tagovi

Saša ObradovićKK Monako

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara