Screenshot - Youtube.com
Screenshot - Youtube.com

Egzumovo zakucavanje protiv Olimpijakosa obeležilo sezonu u Evroligi

Vreme čitanja: 1min | sub. 13.05.23. | 17:06

Sjajan prodor i efektno zakucavanje košarkaša Partizan Mozzart Beta, proglašeno za "magični trenutak" takmičarske godine u eliti

Jednu od najluđih sezona u istoriji Evrolige obeležilo je pregršt sjajnih poteza, ali jedan se izdvojio. O monstruoznom zakucavanju Dantea Egzuma, koje je prkosilo zakonima fizike i dalje se priča. Video je Australijanac pistu, uzleteo i stavio na poster Džoela Bolomboja.

Partizan Mozzart Bet je savladao Olimpijakos i napravio još jedan veliki korak ka plasmanu u plej-of, a sjajan potez australijskog košarkaša ostavio je dubok pečat na veličanstven trijumf. Koliko je Egzumovo zakucavanje ostavilo utisak na ljubitelje košarke širom Starog kontinenta, govori podatak da je proglašeno i "Magičnim trenutkom sezone u Evroligi".

Izabrane vesti

Egzum je sakupio najviše glasova navijača i zasenio pogodak Kostasa Slukasa za pobedu protiv Fenerbahčea u trećoj utakmici doigravanja. Ogromnu težinu imala je trojka grčkog reprezentativca, uticala i ishod kompletne serije, ali fanovi su bili uporno da nagrade košarkaša Partizana za potez kojem bi pozavidele i najveće NBA zvezde.

Dante je sedmi dobitnik nagrade za Magični trenutak sezone, posle upravo Slukasa, Entonija Rendolfa, Jana Veselog (tri puta) i Denija Avdije.

Imao je košarkaš Partizana sjajnu sezonu na najvećoj kontinentalnoj pozornici, beležio 13,2 poena i prosečan indeks 14,3. Sada je kao šlag na tortu stiglo priznanje za potez sezone u Evroligi.



tagovi

Dante EgzumEvroligaPartizan Mozzart BetKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara