Nikola Jokić u duelu sa Embidom (© AFP)
Nikola Jokić u duelu sa Embidom (© AFP)

Embid čestitao Jokiću na MVP priznanju: Zaslužio je nagradu, nisam ljut (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.05.22. | 09:47

"Imao je Jokić neverovatnu sezonu. Nema ispravnog ili pogrešnog odabira kada je u pitanju MVP priznanje", kaže centar Filadeflije

Zvezda Filadelfije Džoel Embid čestitao je Nikoli Jokiću osvajanje NBA nagrade za najkorisnijeg igrača drugu sezonu zaredom, dodajući u utorak uveče da među nekoliko zaslužnih kandidata nema „tačnog ili pogrešnog“ odgovora. Embid je takođe rekao da će se, u budućnosti, fokusirati samo na širu sliku, a to je osvajanje šampionata.

Izabrane vesti

"Ne", rekao je Embid, kada je bio upitan da li je iznenađen kada je Adrijan Vojnarovski sa ESPN-a izvestio u ponedeljak da će Jokić ponovo dobiti MVP nagradu.

Mislim, ovo je nešto što sam znao pre nekoliko nedelja, čak i verovatno dve nedelje pre kraja sezone. Naravno, čestitam Nikoli. Zaslužio je nagradu. Imao je neverovatnu sezonu. Nema ispravnog ili pogrešnog odabira kada je u pitanju MVP priznanje. Bilo je mnogo kandidata. Mogao je MVP da bude Adetokumbo ili Devin Buker koji igra u timu sa najboljim učinkom. Dakle, pretpostavljam da je svaka godina drugačija zbog narativa koji naprave novinari."

Embid je bio jedan od tri finaliste za ovu nagradu drugu godinu zaredom, nakon što je imao ubedljivo najbolju sezonu u svojoj karijeri. Beležio je 30,6 poena po utakmici (najviše u NBA ligi), uz 11,7 skokova i 4,2 asistencije na 68 utakmica. Zanimljivo da Embid nikada više mečeva nije odigrao u jednoj sezoni pošto su ga uvek pratile povrede.

„Nisam ljut. Dve godine zaredom sam se stavljao u tu poziciju. Nije se desilo da osvojim. Šta god da se desi, desi se. Prošle godine sam vodio kampanju o tome. Ove godine sam odgovarao na pitanja kada su me pitali, pitam se šta još moram da uradim da bih pobedio. Sada svu energiju fokusiran na širu sliku."

Embid je takođe kritikovao poznatog novinara Bila Simonsa koji je sa tokom prošlog meseca nipodaštavao izdanja Džejlena Grina iz Hjustona koji se borio za nagradu rukija sezone.

"Šta ako je Džejlen Grin bio u poziciji da zaradi supermaks ugovor, ili nastup na Ol-staru i da neko tako zvuči, a on ima mnogo moći. Simons može da utiče na mnoge druge članove medija. Mislim da to nije fer. Mislim da nije u redu. Tako da je to zaista jedino što bih rekao o tim nagradama".

Filadelfija trenutno igra protiv Majamija u drugoj rundi plej-ofa Istoka. Trenutno Majami ima prednost od 3:2 i na jednu je pobedu udaljen od prolaska u finale konferencije.



tagovi

Džoel EmbidNikola JokićNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara