Juniori Mege (©MN Press)
Juniori Mege (©MN Press)

Evroliga saopštila ime svih učesnika ANGT turnira, Mega brani titulu

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.12.22. | 13:08

U kvalifikacijama će učestvovati 32 kluba iz 12 zemalja, jedan od četiri domaćina je Crvena zvezda

Evroliga je saopštila imena 32 juniorska kluba koji će učestvovati u jubilarnom 20. izdanju, Srbiju će predstavljati Crvena zvezda, Partizan Mozzart Bet i Mega, a Beograd je i ove godine dobio organizaciju kvalifikacionog turnira. Završni turnir prethodne sezone održan je u glavnom gradu Srbije, titulu je osvojila Mega, a za najboljeg igrača proglašen je Nikola Đurišić.

Da bi došli do do ANFT finala, koje će se igrati paralelno sa završnim turnirom Evrolige, timovi će prvo morati da prođu kvalifikacije, koje su, uz Beograd (domaćin Crvena zvezda), dodeljene Zadru, Minhenu i Patrasu. Pobednici grupa automatski će izboriti plasman na finalni turnir.

Izabrane vesti

Minhen će biti domaćin prvog od četiri kvalifikaciona turnira, utakmice će se igrati od 20. do 22. januara, a pored domaćina Bajerna u Nemačkoj će nastupiti Žalgiris, Panatinaikos, Ulm, trostruki osvajač Real Madrid, Alba i Olimpija Milano, kao i NGT Minhen.

Drugi turnir odžaće se u Patrasu, za prolaz u završnicu će se boriti Promiteas, Asvel, Basano, Huventus, Olimpijakos, Šole, Vehta i NGT Patras. Turnir će u Grčkoj biti organizovan od 10. do 12. februara, a u periodu od 3. do 5. marta domaćin će biti Zadar. Učestvovaće i Saragosa, barselona, Makabi Tel Aviv, Cedevita Olimpija, Stelazura iz Rima, Helsinška i NGT Zadar.


Beograd će i ove godine biti jedan od četiri domaćina kvalifikacija. Pored Crvene zvezde, koja je organizator, Partizan Mozzart Beta i Mege će od 31. marta do 2. aprila u glavnom gradu Srbije prolaz loviti Valensija, Efes, Insep, Venecija i ekipa NGT Beograd. 

Ove sezone sve adidas timove sledeće generacije na turnirima će predvoditi Peteri Koponen, koji će takode biti na klupi ANGT ekipe koja bude zaigrala u finalu.


tagovi

ANGTKK Crvena zvezdaKK PartizanKK MegaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara