Screenshot - kkfmp.rs
Screenshot - kkfmp.rs

FMP predstavio četvrto pojačanje, univerzalca Luku Ašćerića

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.06.23. | 14:45

Potpisi se nižu kao na traci

Rekao je trener FMP-a, Nenad Stefanović, po okončanju sezone da klub privodi kraju formiranje tima za narednu sezonu. Ekspresno su predstavljena tri pojačanja, a sada i četvrto. Ugovor sa Panterima potpisao je i bivši igrač Mege, Luka Ašćerić.

Izabrane vesti

"Univerzalac koji jednako dobro pokriva tri pozicije novo je počanje FMP-a za sezonu 2023/24", tako je FMP predstavio 27-godišnjeg košarkaša.

Ašćerić je visok 201 centimetar, podjednako dobro se snalazi na obe bekovske pozicije, a može da igra i kao krilo. Karijeru je počeo u Austriji, gde je i rođen (Sankt Pelten), ali posle jedne sezone u Trajskirhen Lajonsima preselio se u Francusku. Branio je boje Lila i Jer Tulona, pre nego što je 2018. prvi put zaigrao u Srbiji, kao član Mege.

Dve godine kasnije vratio se u Francusku, zaigrao u dresu Burga, dok je minulu sezonu proveo u Evreu i drugoj francuskoj ligi, beleživši 9,4 poena, 3,3 skoka i 2,6 asistencija, uz jednu ukradenu loptu po utakmici.

Pre Ašćerića su za FMP potpisali američki bekovi Lamonte Tarner i Džordan Voker, kao i iskusni krilni centar Bojan Subotić.

Podsetimo i da su po okončanju sezone klub napustili Čarls Mening i Ebuka Izundu koji karijere nastavljaju zajedno u nemačkom Oldenburgu.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara