Foto: AFP
Foto: AFP

Granitna četvrtina Olimpijakosa staje uz rame Partizanovoj i Efesovoj

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.05.23. | 19:14

Grci primili samo dva poena u trećoj četvrtini u polufinalu Evrolige

Dugo će se pričati o istorijskom slomu Monaka u polufinalu Evrolige protiv Olimpijakosa. Tim Saše Obradovića je bio bolji tim u prvom poluvremenu, držao je sve u svojim rukama i imao rezultatsku prednost, a onda potop. U trećoj donici su Grci napravili seriju 27:2, i ostavili protivnika na samo jednom jedinom košu u čitavoj deonici. Najgori učinak ikada na završnim turnirima, ali ne i u Evroligi.

Ovo je četvrti put ikada u elitnom košarkaškom takmičenju da je tim ostao na svega dva poena u jednoj deonici.

Izabrane vesti

Prvi put da se tako nešto dogodilo je bilo još davne 2005. godine kada je italijanski Beneton ubacio samo dva poena protiv Efesa, potom šest godina kasnije je isto viđeno na meču Top 16 faze. Tada je Marusi ostao ukopan na svega dva poena protiv Partizana. Crno-beli nisu blistali na tom meču, ali u odbranom na kratko zablistali u drugoj deonici. Međutim, klub iz Humske nije materijalizovao tu istorijsku donicu i na kraju izgubio 57:49.

Zanimljivo da je trener Marusija tada bio Jorgos Barcokas, današnji trener Olimpijakosa.

Potom dolazimo do 2014. godine kada je Žalgiris ubacio samo jedan koš iz igre koji je bio delo Jankunasa. Bilo je i to protiv Efesa.

Posle sedam godine pauze, dolazimo do Monaka koji je igrao sjajnu košarku čitave sezone. Potom i u prvom poluvremenu protiv Pirejaca koji su izgledali izgubljeno, a onda potpuni preokret koji je doneo veliku pobedu Grka i plasman u finale gde sada čekaju boljeg iz duela Real Madrid - Barselona.



tagovi

KK MonakoKK Olimpijakos

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara