Grb Partizana istetoviran mi je na srcu, uvek ću biti zaljubljen...

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.03.22. | 03:15

"Ponekad se probudim usred noći i razmišljam o toj sezoni", kaže Andrea Trinkijeri

Italijanski stručnjak i sadašnji trener Bajerna Andrea Trinkijeri došao je u nezgodno vreme u Partizan. Klub nije bio u najboljem stanju, ali ekipa koju je on predvodio bila je na dobrom putu da osvoji ABA ligu i izbori povratak u Evroligu. Nesrećne okolnosti u vidu pandemije koronavirusa, usled koje će doći do prekida sezone, uništile su snove i navijača i temperametnog stručnjaka, koji je nedugo potom spakovao kofere i napustio Beograd. Prethodno je sporazumno raskinuo ugovor sa crno-belima.

Govoreći za ATV Trinkijeri je kazao kako i dalje često razmišlja o tom proleću 2020. kada je Partizan bio lider u ABA ligi, a u Evrokupo sve do samog kraja obezbedio prednost domaćeg terena...

Izabrane vesti

"Ponekad se probudim usred noći i razmišljam o toj sezoni. Napravili smo mnogo dobrih stvari. Igrali smo vrhunsku timsku košarku. Bio sam jako, jako srećan. Pitali su me mnogo puta zašto sam otišao, nikad nisam hteo da pričam o tome", počeo je popularni Trinka, odbivši još jednom da govori o konkretnim razlozima razlaza.

"Jedino što ne želim jeste da štetim Partizanu. Ako bih sada pričao o tome, onda bih štetio klubu. To sada nije aktuelno, nećemo o detaljima. Bio sam u Rusiji, Grčkoj, Italiji i Nemačkoj, mnogo godina radim, ali moje iskustvo iz Partizana je najvažnije u karijeri. Bilo je, a i sada je nezaboravno. Žao mi je. Imam neke granice i principe. Ne mogu da zahtevam principe od igrača, ako ih ja nemam. Kada imaš neke principe, do neke granice možeš ići na kompromis, ali ne na sve. I dalje mije žao zbog svega što se dogodilo".

Trinkijeri ne krije da i dalje gaji ljubav prema crno-belima. I da će tako biti zauvek...

"Školu Partizana niko nema, to se vidi svaki dan - na putovanjima, na terenu, na treningu, na sastanku... Meni je sjajno bilo u Partizanu, sa navijačima, igračima. Uvek pričam o Partizanu i uvek ću biti zaljubljen u Paritzan. Grb Partizana mi je istetoviran na srce. To je nazeboravna škola. Najveća snaga kluba su navijači, jer izvuku 30 odsto više iz ekipe".

U Bajernu trenutno igraju čak trojica bivših igrača najtrofejnijeg srpskog kluba - Vladimir Lučić, Kori Volden i Ognjen Jaramaz. Ovaj prvi ima poseban značaj za bavarski klub. Igra u životnoj formi.

"Posao trenera je da isprati igrače i izvuče maksimum iz njih sa nekim svojim idejama. Znam mnogo dobrih trenera koji imaju vrhunske ideje, ali nemaju svi sreću kao ja da ih najbolji igrač tako prati. Moja saradnja s Lučićem je je fantastična. To je Partizanova konekcija. Luča je Partizan, ja to kažem jer tako mislim. To vidim svaki dan. Nemamo toliko vremena da vam kažem šta mi se sve sviđa kod njega. Pristup, koncentracija, koliko je tvrd, koliko misli na ekipu. Prihvatio je izazov koji sam mu dao da igra drugačije i da radi stvari koje ne rade sve trojke na svetu. Srećan sam zbog njega, dobio je ugovor da bude najznačajniji igrač u istoriji Bajerna".

Skoro pola tima Bajerna je sa prostora bivše Jugoslavije, a kompletan stručni štab izuzev Dezmonda Grina govori istim jezikom.

"Nikad dosta naših, košarka je sa Balkana", konstatovao je uz osmeh Trinka.

Takođe kaže da je srećan kada vidi Željka Obradovića na klupi Partizana...

"Sada imaju najboleg trenera na planeti, daleko najboljeg. To će biti sve u redu. Za svaki proces je potrebno vreme. Ja sam došao u najgorem trenutku. Svaki dan smo hteli da dodamo nešto novo, hteli smo da budemo bolji. Volio bih da svi igrači Partizana koji su bili sa mnom budu poštovani jer su sve dali za klub. Ona ekipa igrala je srcem, svaki put za svoje navijače", podvukao je Trinkijeri.


tagovi

Andrea Trinkijeri

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara