Janis Adetokunbo (AFP)
Janis Adetokunbo (AFP)

I Janis udario kontru američkoj košarci: Liga šampiona je jača od NBA, pa se njen prvak ne naziva šampionom sveta

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.09.23. | 10:53

Grčki as stao u odbranu atletičara kojeg su isprozivale NBA zvezde

Veliku je prašinu podigao američki sprinter Noa Lajls kada je čačnuo u osinjak sa sujetnim NBA zvezdama. Šampion sveta na 100 i 200 metara je javno izgovorio ono što mnogi nisu hteli da kažu, a to je da šampion NBA lige ne bi trebalo sebe da naziva klupskim šampionom sveta u košarci.

Usledile su žestoke reakcije NBA zvezda koje su pride i ponižavale mladog zemljaka smatrajući da ništa ne sme da se poredi sa NBA ligom i da imaju puno pravo da se za ligašku titulu nazivaju prvacima sveta.

Izabrane vesti

U odbranu američkog sprintera je sada stao jedan od najboljih košarkaša sveta i dvostruki MVP NBA lige Janis Adetokunbo. Slavni Grk misli isto što i Lajls.

„Baš želim da ga podržim! Dobio je toliko prozivki samo zato što je rekao ono što je očigledno. Mislim da ljudi to ne razumeju. Možda je arogancija u pitanju... Mislim da se ni u jednom drugom sportu ne možete tek tako nazvati svetskim šampionima. U fudbalu koji je mnogo popularniji od košarke i Ligi šampiona koja je mnogo popularnija od NBA, osvajač ne naziva sebe svetskim prvakom“, rekao je Adetokunbo.

Podsetio je da bi svako zvanje i rezultati trebalo dokazati na terenu.

„U fudbalu kada osvojite Svetsko prvenstvo igrate protiv Amerikanaca i svih ostalih najboljih na svetu. Ako ih pobediš, onda možeš da kažeš da su svetski šampion. Ali u NBA ligi odmah kažeš da si svetski šampion. Moraš da pobediš sve na svetu da bi bio šampion sveta. Znam da je NBA liga najjača na svetu i da u njoj možete videti talenat koji ne postoji nigde drugo. Čak ne postoji neko takmičenje ni blizu toga. Ali ne možeš biti šampion sveta samo zato što si šampion lige“.  

Janis deli mišljenje da je šampion NBA lige najjači tim na svetu ali da na tome treba i da se završi.

„Ne kažem da trenutno na svetu postoje neki drugi timovi koji bi mogli da pobede Denver Nagetse. Ali moraš da pokažeš poštovanje prema ostalima. Zna se šta je šampion NBA lige, šampion ACB lige, šampion Evrolige... Nemci su osvojili svetsko prvenstvo i Nemci su svetski prvaci. Pobedili su i Amerikance. A onda su u finalu pobedili Srbe. S pravom mogu da kažu da su svetski šampioni. Verujem da ću i ja dobiti neke prozivke zbog ovoga što pričam ali baš me briga. Potpuno se slažem sa Lajlsom. On je najbolji u Americi ali isto tako je došao da se takmiči sa najboljima na svetu i pobedio ih“.


tagovi

Janis AdetokunboNoa Lajls

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara